20 fok jön a Dunántúlra

| 2020. november 1. 10:46 | Frissítve:
Egy érkező melegfront mögött hétfőn és kedden főként a Dunántúlon erősödik a nappali felmelegedés, 20-21 fok is lehet.

Délután nyugat felől melegfront érkezik, felhőzetéből egyre többfelé várható eső. Éjjel már nem kell fagyokra számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

Hétfőn sok lesz fölöttünk a felhő, rövidebb napos időszakok nyugaton lehetnek. Itt délután 19-20 fokot is mutathatnak a hőmérők, ám kelet, északkelet felé haladva egyre hűvösebb lesz, az északkeleti határ közelében néhol a 10 fokot sem érjük el. Gyenge, időszakos eső elszórtan fordulhat elő a nap folyamán.

Kedden már nem fog esni, de főként északon és a Dunától keletre többfelé párás, ködös idővel indulhat a nap, melynek egy része napközben is megmaradhat, illetve alacsony szintű rétegfelhőzetté alakulhat. Ezeken a tájakon délután sem lesz melegebb 11-15 foknál. A Dunántúlon élők viszont hosszabb napos időszakokban bízhatnak,

délután akár 20-21 fokot is mérhetünk.

Fotó: Bedocsgyula

Szerdán tipikus novemberi időre ébredhetünk sokfelé köddel, ködszitálással. Napközben is sok lesz fölöttünk a felhő, egy érkező hidegfrontnak köszönhetően délután több helyen az eső is eleredhet. A Dunántúlon feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. 10-17 fok lehet a legmelegebb órákban.

Csütörtökön eleinte még többfelé eshet, napközben észak felől azonban szakadozni kezd a felhőzet. Szeles, pár fokkal hűvösebb időre készülhetünk 9-14 fokos maximumokkal.

Péntektől visszatérhetnek a hajnali fagyok.

Borítókép: Kiss Csaba /Pécs/


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |