illusztráció illusztráció

26-27 fokig melegedett az Adria vize a horvát partoknál

A 30-35 fokos nyári meleg megtette hatását az Adria térségében, a horvát tengerpart mentén végig kellemesen meleg víz várja a nyaralókat.

Az utóbbi napok meleg időjárásának köszönhetően szépen melegedett az Adriai-tenger vize, mostanra már mindenhol kellemesen meleg tengervíz várja a nyaralókat, írja a Nyárilap.

Az utóbbi napokban a hűvösebb dalmát partszakaszok is felzárkóztak a Kvarner-öböl, illetve az Isztria strandjai mellé hőfokban, így már sehol sem kell 23 fokosnál hidegebb vízben fürdeni.

Stabilan 30 fok felett teljesített az időjárás a hétvégén, sok helyen 33-34 fokkal. Hétfőn kissé enyhült a meleg, de a tengerparton továbbra is igazi nyár van.

illusztráció

Szerda délelőtti kilátás a tengerre Hvarból. (Webkameránk pillanatképe)

A tenger hőmérséklete is melegedett az elmúlt napokban. Kedden ismét idei csúcsokat mértek.

A Malinskán mért 27 fok (pontosan 26,6) idei rekord.

Szintén az átlag feletti, vagyis az ilyenkor szokásosnál melegebb Krk, Mljet vagy Sibenik strandjai is a 26 fokos hőmérséklettel.

A meleg folytatódik a következő napokban is. Péntektől feltámad a bóra és kissé megkeveri a tenger rétegeit, amitől pár fokot csökkenhet a tengerfelszín hőmérséklete, de még mindig bőven a strandolható kategóriában marad.

Borítókép: Syrrus

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés