illusztráció illusztráció

30-40 milliméter csapadék hullhat szombat estig

Mediterrán ciklonok bombáznak minket a következő napokban, sok csapadék jön.

A napsütés a középső és nyugati tájakon is csak átmeneti, a következő napokban ismét a felhőké lesz a főszerep, és sokfelé kiadós csapadék jön. Délnyugat felől ugyanis mediterrán ciklonok érkeznek. Nem csak nedvesebb, de átmenetileg enyhébb levegő is fog érkezni, a déli határ mentén pénteken például 16-18 fok sem kizárt. Észak felé haladva ennyire meleg közel sem lesz.

De lássuk, mire is számíthatunk, ami a csapadékot illeti.

Sokfelé 30-40 milliméter csapadék is lehullhat

Szombat estig összességében kiadós, nagy területen 30-40 milliméter csapadék hullhat le, néhol ennél is több. Valamivel kevesebb délen és északnyugaton eshet, de itt is kiadós mennyiség gyűlhet össze.

illusztráció

Az első hullám csütörtök reggel érkezik nyugat, délnyugat felől. A kezdeti vegyes halmazállapot után egyre inkább esőre számíthatunk. Északon, északkeleten viszont jó néhány órán keresztül havazhat, amit főként a főváros és az Északi-középhegység térségében délutántól, estétől tartós ónos eső válthat fel. Péntek hajnalban, reggel mindenhol esőre vált a csapadék, majd délutántól dél felől fokozatosan megszűnhet, illetve északra-északnyugatra szorulhat vissza.

Szombaton várhatóan újabb hullám érkezik nyugat-délnyugat felől, ami csak késő estére távozhat kelet felé. Nyugaton előreláthatóan hó, havas eső hullhat, máshol a kezdeti esőt délutántól váthatja szilárd halmazállapot.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Lica

Szavazás

Megvisel a változákonyság?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés