30 éves rekord dőlt meg

| 2010. december 7. 16:38 | Frissítve:
A Mikulás zsákjában a délnyugati országrészbe tavaszi enyheséget hozott, minden eddiginél melegebbet mértek.

December 7-én még sosem mértek olyan meleget az országban, mint ma. Az 1979-ben Szekszárdon mért, 16,4 °C-nál is magasabbra, 18,5 °C-ig emelkedett délután a hőmérséklet a Baranya megyei Sellyén, sőt a Dél-Dunántúlon máshol is rekord közeli vagy a fölötti értékeket mértek. - olvashatjuk a MR-1 Kossuth rádió honlapján.

Nem mindenütt volt ám ilyen meleg, Sellyétől mintegy 250 km-re Sopronban - a hűség városában - és az Északi-középhegység vidékén ugyanekkor alig mértek többet 5 °C-nál és itt helyenként még mindig 15-20 cm-es a hóréteget vastagsága.

Sőt! Amennyiben hihetünk az időjárási modelleknek holnap is rekord közelébe fog melegedni a levegő, ugyancsak a Dél-Dunántúlon várható a legmelegebb. December 8-án az eddigi abszolút maximum hőmérsékletet a Bonyhád közelében található Máza nevű településünk tartja 18,8 °C-kal, amit 2006-ban regisztráltak.

Ezzel aztán véget ér az enyheség, csütörtökön viharossá fokozódó északnyugati szél kíséretében sarkividéki eredetű, nagyjából 15 °C-kal hidegebb levegő zúdul be a Kárpát-medencébe, először esőre, majd havazásra, hózáporokra számíthatunk.

Forrás: MR-1 Kossuth rádió


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |