4 nap alatt 2 méteres hó

| 2012. január 12. 8:23 | Frissítve:
A havazás gyakorlatilag mindent megbénított Nyugat-Ausztriában: egyes falvakat teljesen elvágott a külvilágtól.

A január ötödikét követő 4 nap felthetőleg sokáig emlékezetes marad Nyugat-Ausztriában, a helyenként csaknem 2 m-t meghaladó hó ugyanis falvakat vágott el a külvilágtól, helikopterrel kellett turistákat kimenteni a hegyi menedékházakból, a havazás gyakorlatilag mindent megbénított.

Az osztrák meteorológiai intézet (ZAMG) jelentése szerint az említett négy nap alatt számos helyen mértek egy méter feletti friss havat. Ne felejtsük el, hogy relatíve alacsonyan fekvő, lakott településekről beszélünk. Természetesen a hegyekben jóval több is hullhatott, de itt a szél miatt nehéz pontos értékekről beszélni - írja a sielok.hu szerkesztője.

A Kitzbühelhez közeli Hochfilzen (959 méter tengerszint feletti magasság) 216 cm havat kapott négy nap alatt. Itt 2001 óta mérik a hóadatokat, azóta még sosem hullott ennyi. Az Arlberg top síterepén, St. Antonban (1285 m) 1895 óta mérik a hó vastagságát. Most 102 cm hullott, eddig csak 14-szer mértek ennél többet, legutóbb 1988-ban 147 centivel. A közeli és alacsonyabban fekvő, de kevésbé ismert Langen (1260 m) településre 177 cm hó zúdult négy nap alatt.

Összességében, azt lehet mondani, hogy Voralberg 25 éve nem látott ennyit havat, a tartományt egy ideig csak Németország felől lehetett megközelíteni, a tiroli utakat eltorlaszolta a hóvihar. A hosszú hétvégén körülbelül negyvenezer síelő rekedt a hó miatt elzárt üdülőfalvakban, és a St. Anton feletti hegyekben már 545 cm havat mértek - olvashatjuk a sielok.hu oldalán.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |