Hétfő volt 2012 legmelegebb napja

| 2012. augusztus 6. 8:58 | Frissítve:
Az idei nyár legmelegebb napja volt hétfőn, 39.7 fokot mért az OMSZ Pakson. Nem dőlt országos melegrekord.

Gyorshír: 39,7 fokot mért az OMSZ Pakson. Ez volt 2012 legmelegebb napja, de a melegrekord nem dőlt meg. Éjjel jön az enyhülés!

Nem csak a Curiosity marsjáró landolása teheti emlékezetessé ezt a napot: nagy valószínűségel ma lesz 2012 legmelegebb napja is.

A napok óta tartó hőség a mai napon fog tetőzni: nem kizárt, hogy délen 40 fok lesz. Esélyes, hogy megdőljön az 1905-ös orosházi melegrekord is, akkor 40,2 fokot mértek.

Hőség lesz a Szigeten is.

Tavaink vize 27 fokos - ha szabadságon vagyunk, érdemes felkeresni a legközelebbi strandot. Szervezetünknek ilyenkor több folyadékra van szüksége, pótoljuk rendszeresen. Alkohol fogyasztása ilyen melegben kifejezetten nem javasolt!

Éjjel aztán érkezik az enyhülés, kora reggelre eléri a Duna vonalát az a hidegfront, ami véget vet az elviselhetetlen hőségnek. Kivételesen azonban száraz marad utána az idő, zápor-zivatar maximum északon lehet, a frontra másutt csak a szeles időjárás fog bennünket emlékeztetni.

A hőmérséklet élőben követhető Hőtérképünkön »

A hétvégéig marad a kellemes, mérsékelten meleg idő, nem kell végre a forró, fülledt időtől szenvednünk, kicsit fellélegezhet szervezetünk. Csapadék legközelebb csütörtök este lehet, várhatóan akkor ér el bennünket a következő hidegfront.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |