7 napos előrejelzés

Nagy Gergely | 2009. május 4. 4:58 | Frissítve:

A nyári szezonra készülve teljesen megújult az Időkép nyitólapja és előrejelzésünk is jobban átláthatóvá vált.
Nagyon sok nézőnk régóta hangoztatott igényének teszünk eleget most elkészült fejlesztésünkkel: egy teljes hétre bővítjük korábban 5 napos előrejelzésünket, és formai újításokkal is kedveskedünk látogatóinknak.

Az egyes napok várható időjárását a Felhőképen megszokott realisztikus, valósághű égkép-minták teszik azonnal átláthatóvá, amelyeket a korábbinál jóval nagyobb méretben helyeztünk egymás mellé.

A jelentősebb időjárási eseményeket (frontok, csapadék, erős UV-sugárzás vagy éppen viharos szél) az előző "miniatűrök" helyett szintén újratervezett, távolabbról is egyetlen pillatással jól áttekinthető ikonok jelzik, minden egyes naphoz kapcsolódóan.

A várható csapadék mennyiségét és jellegét mutató oszlopokat (6 órás felbontásban) az égkép (időkép), és a veszélyt jelző ikonok között találhatjuk. Amennyiben egy-egy adott napon belül is nagyon változékony idő ígérkezik, akkor a felhőkkép ikon átlósan kettéválik; ilyenkor a jobb alsó, illetve a bal felső sarokban elválasztva mutatja a jellemző (várható) időképeket.

A folyamatosan frissülő, 7 napos előrejelzés első napjának grafikáját ráadásul teljes egészében beillesztheti bárki saját honlapjába, az Időképre mutató linkkel (a pontos teendőket itt találhatjuk).

Az új formátum természetesen a Percről percre rovat főoldali megújulását is jelenti, videós előrejelzéssel pedig várhatóan a nyár első hónapjától jelentkezünk majd ismét.

Addig is várjuk látogatóink véleményét, ésrevételeit a megújult előrejelzéssel, ill. nyitólapunk kinézetével kapcsolatban, remélve, hogy valóban sokaknak tetszik majd megújult külső, és egyben praktikusabb, gyorsabb tájékoztatást nyújt minden, az aktuális és a hét időjárása iránt érdeklődőnek.

2009.05.01.
Nagy Márk, Szente-Varga Bálint, Nagy Gergely
Időkép.hu projectHozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • kicsit szokatlan de jó ötlet volt!!! :) meg lehet szokni.

 • Nagyon jó lett!

 • én csak a régi felhőképet hiányolom :S egyébként az előrejelzés jó lett :D

 • szerintem nagyon jol sikerült,de amint látom vannak igencsak igényesek,de a készet könnyü kritizálni,nekem Szuper...

 • Nem lett rossz az előrejelzés, de ennek a saját honlapra beilleszthető grafikának semmi értelme nincsen. Ugyanis az első oszlopban az aktuális nap van megjelenítve, ami nem előrejelzés, vagy legalábbis késő délutántól nem sok haszna van. Késő délután/este már sokkal jobban érdekli az embereket a következő napi előrejelzés.

  Úgyhogy véleményem szerint vagy a következő napot kellene megjeleníteni vagy az aktuális mellett a következő napit is (ez lenne a legjobb).

  Az időjárási esemény jellege ikonok pedig lehet, hogy szerintetek egyértelműek, de szerintem nem mindenki számára egyértelmű, hogy mit lát a képen. Nem ártana valami jelmagyarázat vagy eszköztipp az ikonokhoz, hogy ami nem biztos első ránézésre, az is biztos lehessen. Az erősséget jelző ikon például nem mindegy, hogy mire vonatkozik. Jelenleg például a szerdai és hétfői napoknál 4 esemény is fel van tüntetve, de az erősség nem egyértelmű, hogy mire vonatkozik. Vagy legalábbis nem minden esetben az. (Zivatarok esetében persze ki lehet következtetni, hogy mire vonatkozik, de más helyzet is lehet, amikor nem ilyen egyértelmű)

 • Nagyon jó lett!

 • Naggyon cool:)

 • Eddig is OK. volt, de most még jobb. A legtutibb időjárás oldal. Tökéletesen látható, kiszámítható, érzékelhető rajta minden

 • Valóban nagyon jó lett ez az újítás...Köszönjük...:)

 • Nagyon jó lett ez a hét napos előre:)Átláthatóbb lett ,mint az előző ..Szuper

 • Esküszöm, ez az oldal szuper! Köszönjük a fejlesztéseket.
  Sok sikert kívánok a továbbiakban is!

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak