illusztráció illusztráció

70-80 km/órás széllökések lehetnek nemzeti ünnepünkön

A legnagyobb szélre a Dunántúlon és északkeleten kell számítani, de a szombatihoz hasonló erejű szélvihar nem várható.

Hidegfront veti vissza több fokkal a hőmérsékletet nemzeti ünnepünkre, a maximumok jó 10-12 fokkal alacsonyabban alakulnak, mint ma.

A hullámzó hidegfront átvonulását sokfelé kíséri eső, zápor, holnap pedig az Északi-középhegységben, délután pedig a Tiszántúlon is havas eső, havazás válthatja az esőt, de megmaradó hó inkább csak az északi hegyekben valószínű. Napközben a Dunántúlon már nem várható csapadék, délután nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása.

A front legkellemetlenebb velejárója ezúttal is az erős, viharos szél lesz. Az északira-északnyugatira forduló szél ugyanis országszerte feltámad, főként a Dunántúlon és északkeleten többfelé viharossá fokozódik,

70-80 km/órás lökések is lehetnek.

A szombatihoz hasonló erejű szélvihartól viszont nem kell tartani, bár kisebb faágak így is letörhetnek, a csapadéknak köszönhetően viszont porviharokra kisebb az esély.

Csütörtökön is még sokfelé kell élénk, a Tiszántúlon erős lökésekre számítani, de ezen a napon már a napsütésé lesz a főszerep, egy-egy zápor, esetleg hózápor a Dunától keletre alakulhat ki.

Borítókép: Lica

Szavazás

Terveztél eredetileg szabadtéri programot az ünnepre?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés