A 20 fokot is átlépjük csütörtökön

| 2020. március 10. 13:24 | Frissítve:
Rákapcsol a tavasz a hét közepén. Szerdán a Dunántúlon már elérjük a 20 fokot, csütörtökön pedig jó eséllyel át is lépjük azt.

Minden bizonnyal az év eddigi legmelegebb napjai előtt állunk. Szerdán és csütörtökön az átlagosnál melegebb időre készülhetünk, amit a délnyugatról beáramló enyhe, óceáni eredetű légtömegnek köszönhetünk.

Szerdán egy melegfront érkezik, ami felhőssé teszi a reggelt és elszórtan esőre, záporra is számíthatunk. Délutánra viszont felszakadozik a felhőzet és már csak helyenként északon és keleten fordulhat elő gyenge eső, zápor. A nyugati, délnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik.

A hajnal már fagymentes lesz, 2-8 fok várható. Délután pedig a dunántúliak kapják majd a legtöbb meleget: itt a legtöbb helyen 17-20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol 11-16 fokra van kilátás.

Az általunk futtatott WRF modell előrejelzése szerda délutánra

Csütörtökön már nem fog esni, mindenhol élvezhetjük a napsütést. A délnyugati szél többfelé élénk, északkeleten erős lehet és hozza magával a meleget. Délután már országszerte 16-22 fok közötti maximumokra készülhetünk. 20 fokot meghaladó értékeket a déli, délnyugati tájakon mérhetünk leginkább. 

Az általunk futtatott WRF modell előrejelzése csütörtök délutánra

Borítókép: Kovács Péter


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |