illusztráció illusztráció

A hegyekben ismét eshet némi hó

Csütörtökön a hegyekben ismét eshet kevés hó, majd átmeneti szünet után pénteken újabb csapadékzóna érkezik.

A szerdai naposabb időt követően csütörtökre nyugat felől ismét nedvesebb légtömegek érkeznek, így újra a felhők veszik át a főszerepet, és főként a Dunántúlon valamint északon kisebb csapadékra is számítani kell, mely

a hegyekben ismét hó formájában hullhat.

Elsősorban az Alpokalja, a Dunántúli-, és Északi-középhegység magasabb pontjai ölthetnek ismét fehér ruhát, akár 1-2 centi friss hó is eshet.

illusztráció

WRF modellünk által számított csapadék csütörtökre (zöld=eső, kék=hó)

Péntek reggelre északon, északkeleten is megszűnik a csapadék, átmenetileg többfelé a felhőzet is felszakadozik, így a csütörtök hajnalt követően ekkor is többfelé csökken fagypont alá a hőmérséklet. 

A hét utolsó munkanapján délnyugat felől egy újabb, jelentősebb csapadékot okozó légörvény éri el térségünket, így kezdetben ugyan középső és keleti, északkeleti tájainkon még lehetnek napos időszakok, napközben nyugat, délnyugat felől azonban egyre nagyobb területen beborul az ég. Elsőként a Dunántúlon, majd estétől máshol is egyre többfelé kell esőre, záporra számítani.

Szombat hajnalban jöhet a következő hó

illusztráció

Szombatra virradóra a ciklon hátoldalán megerősödő északi-északnyugati széllel ismét hidegebb levegő érkezik, így elsősorban a Dunántúlon, a középső tájakon, illetve az Északi-középhegység területén, válthat havas esőre, havazásra a halmazállapot. A magasabban fekvő területeken akár több centiméter hó is eshet . A pénteki kissé enyhébb időt követően már csak 2 és 7 fok között alakulnak a maximumok.

Szombat este, éjszaka a csapadékzóna kelet felé elhagyja hazánkat, vasárnap reggel sokfelé fog fagyni.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés