A kánikula utolsó napja

| 2017. augusztus 7. 10:15 | Frissítve:

Pénteken 5 megyére érvényes harmadfokú figyelmeztetés hőségre. Estétől zivatarokra számíthatunk.

Keddtől dél, délnyugat felől forró, afrikai eredetű légtömegek érkeztek térségünkbe, így pár napra újra visszatért a forróság, csütörtökön

ismét közel 40 fokot mérhettünk!

Boely nevű felhasználónk fotója, köszönjük!

A pénteken még folytatódó nagy melegben ismét ajánlatos lesz kerülni a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, illetve napi 3-4 liter cukor-, koffein-, illetve alkoholmentes folyadékot meginni. Emellett az UV-sugárzás is nagyon erős lesz, ha tehetjük, kerüljük a közvetlen napfényt, magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvjuk bőrünket a leégés ellen, valamint viseljünk szalmakalapot, napszemüveget!

A következő figyelmeztetések élnek az országban a pénteki napra az Országos Meteorológiai Szolgálat információi szerint:

Pest és Győr-Moson-Sopron megye is harmadfokú figyelmeztetést kapott délelőtt

Újabb hidegfront a láthatáron

Délután előreláthatólag újabb hidegfront éri el térségünket, a Dunántúlon már záporokat, zivatarokat okozhat. Az Alpokalján kissé már enyhülhet a forróság, máshol még kitart a 34-39 fokos kánikula.

Borítókép: Pandur Gábor
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Nevetséges ez a nyígás amit itt egy páran leművelnek a meleg miatt,mint az óvoda.Azt hiszitek,mert veletek van tele az egész forum,attól enyhül a meleg vagy bármi is a kedvetekre változik?Egyáltalán ti mikor dolgoztok ha mindig csak írkáltok?Sétáljatok este nagyokat vagy rakassatok légkondit ha nem bírjátok a meleget.

 • @krisztian5: Időjárás mondja, -Vagy megszoksz, vagy megszöksz!

 • To koborkandur: hasonlóan gondolom én is. Nem igazán lehet sajnos ezt a helyzetet felszámolni, legalábbis egyelőre. Mindenesetre elszomorító! Szép napot mindenkinek! Doki

 • Nem akarok megbántani senkit, sem nevesíteni, de nekem úgy tűnik mintha egy ember több néven regisztrált volna az oldalra, hogy saját beteges világmeglátását igazolja, saját magának tapsikáljon és a végén még el is higgye, hogy neki(k) van igaza, elvégre a hangok megmondták. Az a gond hogy ennek sok köze nincs a meteorológiához inkább klinikai pszichiátriához..
  Legjobban akkor járnánk, ha az Időkép megszüntetné a kommentelési lehetőséget, mert igazából értelme nincs az egésznek, annak meg hogy itt sírtok ( meleg - szárazság- eső - nálunk miért esett a hó vagy miért nem, stb ), attól semmit nem fogtok változtatni az időjáráson.
  Ha valaki nem bírja a meleget, tervezze be úgy a szabadságát, hogy az ilyen kánikulai időszakokban ( azért elég régóta július 10 és augusztus 20 közzé esik a legmelegebb időszak ) tudjon felmenni a hegyekbe, erélybe, skóciába stb. Kicsit kinyílik a világ és sokkal elviselhetőbb a számukra adott helyek klímája... Bejött a hét elején a hűvös idő de sehol nem olvastam, hogy jaj de jó, mekkorát kirándultunk, kimentünk este a városba, megettünk egy fagyit vagy megittunk egy sört a haverokkal, végre nem kell fulladoznunk az esti 30 fokban... Ehelyett, csak azt, hogy igazaból nem tudott áthűlni a lakás, na végre tudtam aludni... Tessék kimozdulni.

 • Bocsánat a helyesírásért csak gyorsan írok és ez a forróság is kikészít.

 • Hűt idén nem volt nyár :( csak Afrika :( úgy látom 20.-a után megint 33 fok de szerintem lesz abból 40 is.Tavaly viszont igazi nyár volt.Remélem jövöre megismétlődik megint :)

 • franci1968 milyen pár napos?már két hetes hőség van!Azt a két napot nem veszem figyeloembe,mert az nekem nem volt elég a felfrissüléshez.De szerencsére vége ennek a pokoli nyárnak és jönnek a kellemesebb napok.

 • cseppet se átlagos idei nyár,hanem átlagosnál jóval melegebb és
  szárazabb.
  Az időnkénti nagyobb csapadék ellenére a nyár
  zömére a csapadékhiány volt jellemző.
  És az,hogy voltak "hűvösebb"időszakok,az még nem teszi
  átlagossá a nyarat.
  Mellesleg "mindegy",hogy "csak" 2-3 nap,vagy 1 hetes
  a forróság. 1 napos nagy meleg is megterhelő ,
  semmivel se jobb.
  De szerencsére szemét nagy meleg hamarosan elmegy,ocsmány nyárból nem sok
  van hátra :D

 • ad971
  Sírdogáltok itt pár napos hőség miatt.
  Jobb lenne egy kialakult OMEGA blokk 1 hónapig tartó afrikai meleggel?
  Mikor a 25 napos hőhullámban ha jól emlékszem 15 trópusi éjszaka is volt.
  Ez a nyár még átlagosnak mondható.
  Gondolod, hogy mások nem szenvednek a melegben az egész országban?
  Senki másnak nincsenek ki tudja milyen nyavajái, amikről persze semmit nem írtál még,hogy esetleg tanácsot tudnánk adni a túléléshez.
  Az alatt az idő alatt,még itt írkálod a hozászólásokat,felkészülhettél, trükközhettél volna, hogy mérsékeld a meleg hatását.
  ENNYI!

 • Na, már megint a fogadatlan prókátor... A jó Isten áldja meg a közléskényszeredet. Ki szólt hozzád?

 • Krampapuli, szerintem engedd el, lehetetlen meggyőzni őket. A panaszkodásnak élnek :-) Ne feledd, Gábort idegesíti, hogy Te a melegben futkározol! Jut eszembe, én megyek ma délután a szigetre futni 12-t. Azt hiszem, az ő olvasatukban ez felér egy rituális öngyilkossággal. Hát még a trágárkodás! Főleg ad971 jeleskedik abban, hogy azt gondolja, nyomatékosabb amit mond, ha káromkodik közben! Hölgy létére... Gyönyörű!

 • krampampuli biztos azért mert nem vagy neki szimpatikus.dE BOCS ENGEM SE SZÚLITOTTÁL MEG.Amúgy jön az ötödik hőhullám aztán 20.a környékén a 6. ki tudja mennyi lesz még októberig

 • @ad971 Mondja a székely gazda....-Bandi szolgám, ha még sokáig tart ez a hőség, minden barom elpusztul. Csak a nagyságos urat tartsa meg a Jóisten!


 • Ami biztos, eddig minden évben, augusztus 20-a után már reszeltek a nyárnak. :-)

 • A mai idő aranyat ért :) kár hogy a jó idő nem tart sokáig,de úgy látom a rossz meleg se szerencsére.

 • Itt (Nyíregyháza) elég villámfényes éjszaka volt kb fél 12-ig. Villám érte a villámot, egész éjszaka szakadt az eső, látványos volt.
  Most meg újra felmelegedés, a franc kivan már a felmelegedésből... igazuk van azoknak,akik azt írják, hogy ez nem nyár. Nem az. A 40 fok már maga a pokol, de ha az nekik nyár... én élvezem a friss levegőt, a 16-18 fokot, az esőt, a szelet. Én ezt szeretem, ítélnek emiatt avagy sem. Sokkal jobb a kellemes időjárás, mint a nap 24 órájában legyezni magad, mert döglesz meg a melegtől. Egy szó mint 100, INKÁBB HŰVÖS mint FORRÓSÁG!

 • Végre jön a felmelegedés már kezdtem fázni. :)

 • A nappali 22 fokos hőmérséklet ellenére vasárnap délután rendesen megvadult a légkör! Közel 14 mm csapadék jött össze, ami így sem sok. Volt egy látványos becsapó villám is. Nem lehet panaszkodni az elmúlt 3 napra, elszabadultak az energiák!

  Vasárnap délután:


  Vasárnap hajnal / reggel:


  Péntek este, szombat hajnal:

 • Hello ad971!
  Igazad van :)
  A hőség,forróság xar ocsmány
  levegőtlenségről szól.
  A hőség imádók csücsüljenek a tűzhely elé,gyújtsanak
  be,süssenek,főzzenek egész nap és akkor egész évben megkaphatják a forróságot.

 • Na most kellemes az idő :)
  Aztán az a rohadék meleg,ami látszik modelleken
  szerencsére hamar kotródni látszik.
  Szemét nagy meleg hiába erőlködik ,már nem sok
  van hátra nyárból,az ősz már a kanyarban van és
  akkor egyre több és több lesz a jó kellemes hűvös
  időből :-)

 • Ez az őszt idéző időjárás nagyon tetszik. Még az életkedv is visszatért belém.
  Kár, hogy holnap mindennek vége, de talán tartja az emberben a lelket, hogy péntekre újabb hidegfrontot ígérnek. Remélem nem tévednek az időjósok. Augusztus 2. hete környékén minden évben szokott érkezni pár napos komolyabb lehűlés, bízom benne, hogy ez most nem a mai 1 napos, hanem péntektől több napra is elviselhető időjárás érkezik.
  Legalább 1 hétre kellene a 28 fok alatti hőmérséklet, hogy kicsit azok is élvezhessék a nyarat, akik nem bírják a 30+-okat.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak