illusztráció illusztráció

Hűvösebb napok jönnek

Északnyugati áramlás fog dominálni, péntektől országszerte 30 fok alatt maradnak a maximumok.

Búcsút inthettünk a forróságnak a kedden érkezett hidegfrontnak köszönhetően,

a kánikula legalább a jövő hét közepéig távol marad.

A hét második felében tartós északnyugati áramlással hűvösebb, időnként nedvesebb légtömegek érkeznek. Csütörtök délután egy újabb hidegfront éri el a nyugati tájakat. Így főként nyugaton, délnyugaton esőre, záporra, délnyugaton helyenként zivatarra is kell számítani, és az északnyugati szél is többfelé feltámad, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között alakul, 30-31 fok még délen, délkeleten lehet.

illusztráció
Szaszki Tamás fotója

A front mögött pénteken a Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati-északi szél, a legerősebb széllökések sebessége a 60-70 km/órát is meghaladhatja. Kezdetben keleten, délkeleten eshet, majd napközben a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben hozhatnak öntözést záporok, zivatarok. Több napsütés nyugaton várható, kelet felé haladva felhősebb lesz az ég.

Országszerte 30 fok alatt maradnak a maximumok,

a csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, a szelesebb dunántúli tájakon lesz hűvösebb.

Hétvégén is gyakran szeles időre van kilátás, a napsütést elsősorban gomolyfelhők zavarhatják meg. Szombaton csak kevés helyen, vasárnap szórványosan számíthatunk záporokra, egy-egy zivatarra. A hajnalok frissek lesznek, a derült, szélcsendes tájakon 10 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet. Délutánonként 23-29 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Borítókép: Petró Róbert

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés