A péntek sem telt felhőszakadás nélkül

| 2019. június 21. 17:59 | Frissítve:
Ezúttal főként a déli és keleti tájakon alakultak ki felhőszakadást hozó zivatarok. Keleten peremfelhő vezette fel a viharokat.

Újabb zivataros nappal gyarapodott a hét. Heves viharok, felhőszakadás, néhol jégeső és viharos széllökések jellemezték az ország időjárását. Pénteken a keleti és déli országrész került ki befutóként a viharok tekintetében. Kisgyőr 26, Fehérgyarmat 30 milliméter csapadékkal gazdagodott, de az átvonuló viharok sok más helyen hagytak maguk után 10-15 milliméteres mennyiséget. Ismét előfordult, hogy egyes kertekben, utakon nem tudott megfelelően elfolyni a víz, többfelé kárt szenvedett a növényzet, fennakadások keletkeztek a közlekedésben.

Molnár Tamás (Hajdúböszörmény)

A lassan mozgó cellák sokat hűtöttek a levegőn. Míg nyugaton és a középső országrészben 29-33 fokos meleg uralkodott, a zivatarok környezetében rövid idő alatt 19-22 fokig csökkent a hőmérséklet.

Hőtérképünk 17:55-kor

Keleten hosszan húzódó peremfelhővel érkezett az égi áldás. A félelmetes látványt nyújtó jelenség beharangozta a közeledő zivatart. Észlelőink és kameráink is csodás felvételeket készítettek az eseményekről:

Drugan995 (Nagymacs)

Baginé Sárkány Gyöngyi (Debrecen)

Sandoris (Debrecen)

Jakobey Zsolt (Kaba)

Fkkaba (Kaba)

Szilagyiattila (Nádudvar)

Szilvási Klaudia (Miskolc)

Mazo85 (Hajdúszoboszló)

Kamera üzemeltető: Aquapolis Szeged

Kamera üzemeltető: Nagy Csilla

Borítókép: FrankTaylor (Balmazújváros)


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Komoly áradások Spanyolországban Egy magassági hidegörvény okoz kiadós esőzéseket Spanyolország délkeleti tartományaiban, ami komoly áradások kialakulásához vezetett.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.
  • Szélviharral, jégesővel pusztított a zivatarlánc Míg a középső országrészben egy zivatarlánc alakult ki, és tart keleti tájaink felé, a Dunántúlon szupercellák is létrejöttek.
  • Letarolta Szegedet a vihar Óriási pusztítást hagytak maguk után a hétfői zivatarok, Szegeden fákat csavart ki, háztetőket bontott meg a városon átrobogó vihar.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak