A történelem ismétli önmagát

| 2010. május 31. 11:23 | Frissítve:
A következő napokban újra nagy mennyiségű csapadékra, illetve viharossá fokozódó szélre van kilátás.

A történelem ismétli önmagát – jelen esetben azonban ez senkinek sem jelent jó hírt. A következő napok időjárása ugyanis nagy mértékben fogja tükrözni a május harmadik hétvégéjét, amikor is országszerte átlagosan 100 mm csapadék, teljes Magyarországra vetítve összesen 10 milliárd köbméter, 5 Balatonnyi vízmennyiségnek megfelelő eső hullott, illetve Bakonyban 162 km/h-val megdőlt az eddigi szélrekord.

A Kárpát-medence időjárását ugyanis egy peremciklon fogja meghatározni, amely hatására nagy mennyiségű csapadékra számíthatunk. Kiemelendő a Dunántúl és az északi országrész, itt ugyanis 50-70 mm, helyenként akár 80-90 mm eső is hullhat. Ez feltehetőleg további problémákat fog okozni az ár- és belvíz sújtotta területeken. Ennél kevesebb mennyiségű esőre a nyugati határszélen és az Alföldön élők számíthatnak. A nyugati és középső országrészben további gondokat okozhat az ismét viharossá fokozódó szél, mely a felázott talajból könnyedén kicsavarhatja majd a fákat. (Hétfőn emellett a déli és keleti országrészben zivatarok is kipattanhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet.)

A hőmérsékletek is jelentősen visszaesnek, a hőmérsékletek kedden többnyire 15 fok alatt maradnak, de helyenként még a 10 fokot sem fogják elérni. A hét második felében javulás kezdődik, csütörtökön már 20 fok feletti maximumok is lehetnek.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |