A vörösbe borult város

| 2009. szeptember 23. 19:05 | Frissítve:
Homokvihar bénította meg Ausztrália legnagyobb városának közlekedését. A látvány marsbéli tájra emlékeztetett.

"Homokvihar bénította meg Ausztrália legnagyobb városának közlekedését. A Sydneybe érkező repülőket Melbourne-be illetve Brisbane-be irányították át a mindent beborító vörös por miatt. Máshol tojásnagyságú jégdarabok hullottak az égből, Queenslandben bozóttüzek pusztítanak. A déli Victoria államot pedig két kisebb földrengés rázta meg. Az Egyesült Államokban, Kaliforniában szintén a lángokkal küzdenek, Georgiában pedig már 7-en haltak meg az áradások miatt.

Marsbéli tájra emlékeztető látvány fogadta a Sydneybe érkezőket. A napból és az ausztrál metropolisz jelképének számító operaházból gyakorlatilag semmit nem lehetett látni.. Sokan csak maszkkal vagy kendővel az arcukon merészkedtek az utcára.

A homokvihart egy nagyon erős hidegfront okozta, amely Új-Dél-Wales és Queensland déli részén söpört végig – mondta el egy helyi meteorológus. Mivel a belső területek nagyon szárazak, az erős szél óriási mennyiségű homokot fújt magával, ez borította be Sydneyt – tette hozzá az időjós.

A nemzetközi járatokat a melbourne-i és a brisbane-i repülőterekre irányították át, sokan órákig várakoztak, de akadozott a tengeri kikötő forgalma is. A mentőket több száz, légzési panasszal küzdő emberhez riasztották. A hatóságok azt tanácsolták a gyermekeknek és az időseknek, hogy ne menjenek ki az utcára.


Tűz pusztít az USA-ban

Az Egyesült Államokban, Kaliforniában több ezer hektárnyi erdő vált a lángok martalékává. A bozóttüzek elől 400 embert menekítettek ki otthonából. A keleti parti Georgia államban az árvíz halálos áldozatokat is követelt, 17 megyében rendeltek el szükségállapotot."

Forrás: hírTV


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |