Adriai radarunk körül forgott Európa legnagyobb ciklonja

| 2019. július 29. 12:40 | Frissítve:
Egy ideig szinte pont az Adria felett örvénylő mediterrán ciklon középpontjába került az Isztriai-félsziget csücskében elhelyezkedő medulini radarunk.

A tegnapi nap is kiadós felhőszakadásokkal, jégesővel járó, heves zivatarokat hozott, melyek kialakulásában egy Adria felett örvénylő mediterrán ciklon játszotta a legfőbb szerepet. Ennek a ciklonnak a középpontjába került bele a Medulinban helyet foglaló adriai radarunk, ami egy remek alkalmat teremtett egy nem mindennapi radarfelvételhez, mindezt full HD minőségben. Körkörösen mozgó záporok, zivatarok gyönyörűen kirajzolták a ciklon középpontját, ami ekkor Európában a legnagyobb ciklonnak számított.

Íme a felvétel:

Medulini webkameránk felvételén jól megfigyelhető, ahogy a ciklon középpontja körüli rövid idő alatt megváltozik az alapáramlás, kavarognak a felhők.

A szóban forgó ciklon szombat este alakult ki a Földközi-tenger egyik legnagyobb ciklongyárában, a Genovai-öbölben, majd egy tipikusnak mondható mozgáspályán indult el keleti irányba. Útja során sokfelé okozott heves felhőszakadásokat, szélvihart, az Adria partvidékén még víztölcsérek is kialakultak.

 

A mediterrán ciklon Európa vasárnapi műholdfelvételén. Forrás: Sat24.com

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |