Árhullám a Rábán (frissítve)

| 2014. február 13. 14:17 | Frissítve:
Az elmúlt napok esős időjárása, és a hegyekben olvadó hó miatt csütörtökön elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget.

Frissítve: Elsőfokúra mérsékelték a csütörtökön elrendelt harmadfokú készültséget. Körmendnél a Rába 440 cm magas vízállással tetőzött.

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a csütörtök hajnali órákban a Rábán Körmendnél másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el, ugyanis a folyó vízszintje átlépte a 400 cm-t, 430-470 cm közé várják a tetőzést a csütörtök délutáni órákra, emiatt elrendelték a harmadfokú árvízvédelmi készültséget. A Csörnöc-völgyben elöntésekre kell számítani, több helyen is homokzsákokkal védekeznek, Csákánydoroszlónál pedig nyúlgátat is építenek.

Az Útinform tájékoztatása szerint sebességkorlátozás van érvényben a 86-os főúton, az érintett szakaszon pedig félpályás útzár van. Teljes útzár van érvényben Pinkamindszent és az országhatár között, valamint Molnaszecsődöt és Döröskét összekötő mellékúton.

Kép forrása: Varga György - MTI

Szentgotthárdnál elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el szerda este a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, ahol a folyó 260 cm-es vízállással tetőzött és már apadásnak indult. Kemestaródfánál éjfélkor tetőzött és már apad a Strém és a Pinka.

Kapcsolódó tartalom: Árvíztérkép

Forrás: MTI, nyuduvizig.hu, utinform.hu


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |