Átmeneti enyhülés jön

| 2017. december 4. 13:46 | Frissítve:
A hét közepén átmenetileg megenyhül időjárásunk, hétvégre azonban ismét visszatérhet a tél.

A hét közepén enyhébb léghullámok érik el a Kárpát-medencét, melynek hatására több fokkal melegebb időre készülhetünk. Hétvégére azonban egy hidegfront hozhat ismét lehűlést, és jelentős csapadékot. 

Melegebb nappalok, enyhébb éjszakák

Lucz Tamás fotója, köszönjük!

Szerdán az ország északi, északkeleti részen lesz erősen felhős, borongós az ég, itt gyenge csapadék is előfordulhat. Hosszabb napos időszakokra délen, délnyugaton és nyugaton kell számítani. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnali fagyra északon, északkeleten valamint a derültebb, szélcsendesebb délnyugati, nyugati tájakon készülhetünk. Itt -4, -1 fokig hűlhet le a levegő, másutt 0, +3 fok valószínű. Délután már 3-9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtök reggelre sokfelé képződik pára, köd, mely néhol napközben is tartósan megmaradhat. Többfelé alacsony szintű rétegfelhőzet miatt lehet borongós, szürke az idő. Hosszabb-rövidebb napos időszokra a valamivel szelesebb keleti, délnyugati területeken van esély, itt napközben megélénkülhet a dényugati szél. Reggel -5, 0 fok között alakulnak a minimum-hőmérsékletek, délután a nyirkos, borongós tájakon 1-3, másutt 4-8 fokra van kilátás.

Shiva fotója, köszönjük!

Hidegfront jön pénteken

Pénteken eleinte még sokat süthet a nap, majd egy nyugat felől érkező hidegfront hatásra egyre inkább megnövekszik a felhőzet. Délután már többfelé számíthatunk csapadékra, mely kezdetben eső lesz, ami este nyugat felől fokozatosan havas esőbe, havazásba válthat át. A közeledő front előtt többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a délnyugati szél. Emiatt többfelé érheti el 10, délnyugaton pedig a 13 fokot is a csúcshőmérséklet. Az este folyamán északnyugatira forduló szél azonban újabb lehűlést hoz magával. 

Borítókép: Mona33


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |