Átmeneti felfrissülés

| 2013. július 28. 8:15 | Frissítve:
Hétfőn akár a 40 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet, majd kedden jön a hidegfront. Péntekre újra hőség lehet.

Hétfőn dél, délnyugat felől továbbra is afrikai eredetű, egyre melegebb légtömegek érkeznek térségünkbe, így tovább fokozódik a forróság: a perzselő napsütésben helyenként elérheti, sőt meg is haladhatja a 40 fokot a hőmérséklet a délutáni órákban.

Napközben egyre többfelé megélénkül, délutántól a Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél jelezvén a közelgő változást. A felfrissülést hozó hidegfront előreláthatólag az esti órákban éri el északnyugati határainkat. Útjában egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik, sőt a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, mellyel keddre mintegy 10 fokkal hűvösebb levegő árasztja el hazánkat, így végre fellélegezhetünk.

A front mentén keddre virradóra elszórtan, majd napközben főként a keleti, északkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Elsősorban északkeleten heves zivatarok is lehetnek felhőszakadás, jégeső kíséretében. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hétfőinél már jóval kellemesebben, általában 26 és 31°C között alakul a délutáni órákban.

Szerdától a front mögött újra anticiklon épül ki térségünkben, a délire, délnyugatira forduló áramlással ismét egyre melegebb levegő érkezik majd térségünkbe, így a hét második felében nagy valószínűséggel újabb hőhullám köszönt be.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |