illusztráció illusztráció

Átrohan rajtunk ma a hidegfront

Viharos délies szelet, kiadós csapadékot, akár zivatarokat is hozhat, de délután nyugaton már sütni fog a nap.

Egy nap relatíve nyugalmas nap után vasárnap már érkezik is a következő hullámzó frontrendszer, amely csak úgy átsöpör majd rajtunk: délutánra nyugaton már nyoma sem lesz a csapadnéknak, sőt, egyre többfelé a napsütésé lesz a főszerep.

illusztráció
Vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok | Fotó: Kiss Dávid

Hogy jön majd az eső?

No de előtte még kiadós csapadékot hoz, vasárnap reggel gyakorlatilag már országszerte úgy ébredhetünk, hogy esernyő és / vagy gumicsizma nélkül valószínűleg még a sarki kisboltig sem fogunk útra kelni. Eső, zápor, zivatar egyaránt lehet, a csapadékmező gyorsan fog kelet felé vonulni, majd a késő délutáni órákban távozni is. Előtte azonban 5-25 mm-t is ledobhat, úgyhogy a földek továbbra sem fognak szomjazni.

illusztráció
Igen csapadékos hetünk van | Fotó: Stefanpeti

No és a szél?

Abból sem lesz hiány, az eleinte délies, majd egyre inkább délnyugatias szél megerősödik, sok helyen viharossá fokozódik majd, 60-80 km/óra közötti lökések sem kizártak.

Mi a helyzet a hőmérséklettel?

Ismét nagy lehet majd a kontraszt az ország különböző részei között, közel 10 fokos eltérés is kialakulhat a nap folyamán. A csúcshőmérséklet 11 és 20 fok között alakulhat, délnyugaton lesz melegebb.

Szóval mindenképpen mozgalmas időjárással zárjuk a hetet, aztán hétfőn már egy kicsit naposabb időben bízhatunk, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. 

Borítókép: Tóth Gábor Gyula (Heavenman)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés