illusztráció illusztráció

Augusztusi újdonságok - 2

Radarkép, előrejelzés és sziget-időjárás - csak néhány az augusztusi újítások közül. További részletek cikkünkben!

Sokak kérésére - és egyben az Országos Meteorológiai Szolgálat hozzájárulásával - már az Időkép.hu oldalán is látható a folytonosan frissülő kompozit radarkép, amely az egyik legfontosabb vizuális eszköz a zivatarok, viharok nyomon követésére valós időben. Természetesen nem elégszünk meg azzal, hogy egyszerűen lemásoljuk a radarképet - nézőink hamarosan egy teljesen újszerű, korábban nem is létező feldolgozásban láthatják majd mindezt viszont.

Készülő vizualizációnkban a radarképet nem csak feldolgozzuk, de egyesítjük is majd észlelőink adataival - a végeredmény legyen meglepetés, annyit azonban elárulhatunk, hogy igen látványos és informatív térképekre számíthatunk, ha a fejlesztéseink elkészülnek, néhány egészen új elemmel bővítve a hazai meteorológiai palettát. Természetesen a radarképet kiegészítő térképeinken felhasználjuk majd határon innen, és határon túli észlelőink megfigyeléseit, időjárási automatáinak adatait egyaránt.

Bár erre - azaz a radarkép feldolgozott, továbbfejlesztett változatára - kicsit még várni kell, előrejelzési oldalunk szintén megújult. A hőmérsékleteket (mixtérképünk használata helyett) külön jeleztük, mivel a kompozit időkép használata helyett előrejelzési térképeinken ez tűnik hasznosabbnak.

Mindezek mellett elindult a Sziget rendezvényt, illetve annak időjárását részletesen nyomon követő rovatunk, amely reméljük, szintén segít majd a programok tervezésében, esetleg a napi jegyelővétellel kapcsolatos, olykor nem is olyan könyű döntésben. Augusztus végén jelentkezünk még ezeken túl is vadonatúj, minőségi szempontból jelentős fejlesztésekkel, amely a jelenlegi közösség (és persze a teljesen ingyenes és szabad hozzáférés) mellett a jelenleginél jóval hitelesebb alapokra helyezi majd az Időkép.hu egészének működését.

A radarkép feldolgozását és társoldalaink - az Időkép.eu, .ro, .sk és nemsokára még néhány újabb nemzetközi változat - fejlesztését a Viharvadász.hu és az Időkép.hu közösen végzi.

2008.08.12.
Időkép-Viharvadász.hu project
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés