illusztráció illusztráció

Balatoni tavasz, húsvéti repülés

Siófoktól Tihanyig, Füredtől Fűzfőig végigrepültük a tájat a hosszú hétvégén. Gyönyörű videókkal!

Mi lehetne szebb, egy ilyen káprázatosan-ragyogóan napsütéses hosszú, húsvét hétvégén, mint egy repülés legszebb és legnagyobb tavunk körül? Végül is, három repülés ;)

Az ünnep során az alábbi útvonalakat repültük végig, az első Siófokról Balatonfüreden át a Tihanyi-félszigetig vezetett (és vissza); Ez az első videónk. Egyszer délután, egyszer naplementekor - ezért vannak benne a vágások, amúgy közel valós idejű - reméljük, mindenkinek tetszeni fog! Itt főszerepben a csillogó víztükör, Balatonfüred csodás kikötője, Tihany fennséges Apátsága és domborzati vonulatai emelkednek ki a tájból.

A második repülésnél az éppen most ébredő, Balaton-felvidéki erdőket szerettük volna madártávlatból megmutatni - ugyanis április második felében zöldülnek ki a magasabban fekvő rengetegek is. (Érdekesség, hogy míg megszokott környezetünkben más 1-2 hete zöld minden, a Balaton-felvidék 3-400 méteres dombjainak csúcsán csak most váltak ilyen "üde-friss" színűvé a fák milliói. Íme - ;)

Harmadik repülésünk során a Keleti-partot követve végigrepültünk mind az "Aligai-magaspart", mind pedig a Kenesei magaspart felett, hogy végül a Balaton leges-legészakibb csücskébe, a Fűzfői-öbölbe érkezzünk meg. Igen, a Balaton, "csücskösebb", mint a térképeken látszik! ;)

Reméljük, minden nézőnk örömét leli majd ezekben a hosszú, látványos és megnyugtató - Hazánk gyönyörű tájait bemutató videó-sorozatban, melyet természetesen teljes képernyős nézetben lehet leginkább élvezni.

Köszönjük!
2019. április 19-21 / Az Időkép csapata

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés