Balatoni tavasz, húsvéti repülés

| 2019. április 23. 3:33 | Frissítve:
Siófoktól Tihanyig, Füredtől Fűzfőig végigrepültük a tájat a hosszú hétvégén. Gyönyörű videókkal!

Mi lehetne szebb, egy ilyen káprázatosan-ragyogóan napsütéses hosszú, húsvét hétvégén, mint egy repülés legszebb és legnagyobb tavunk körül? Végül is, három repülés ;)

Az ünnep során az alábbi útvonalakat repültük végig, az első Siófokról Balatonfüreden át a Tihanyi-félszigetig vezetett (és vissza); Ez az első videónk. Egyszer délután, egyszer naplementekor - ezért vannak benne a vágások, amúgy közel valós idejű - reméljük, mindenkinek tetszeni fog! Itt főszerepben a csillogó víztükör, Balatonfüred csodás kikötője, Tihany fennséges Apátsága és domborzati vonulatai emelkednek ki a tájból.

A második repülésnél az éppen most ébredő, Balaton-felvidéki erdőket szerettük volna madártávlatból megmutatni - ugyanis április második felében zöldülnek ki a magasabban fekvő rengetegek is. (Érdekesség, hogy míg megszokott környezetünkben más 1-2 hete zöld minden, a Balaton-felvidék 3-400 méteres dombjainak csúcsán csak most váltak ilyen "üde-friss" színűvé a fák milliói. Íme - ;)

Harmadik repülésünk során a Keleti-partot követve végigrepültünk mind az "Aligai-magaspart", mind pedig a Kenesei magaspart felett, hogy végül a Balaton leges-legészakibb csücskébe, a Fűzfői-öbölbe érkezzünk meg. Igen, a Balaton, "csücskösebb", mint a térképeken látszik! ;)

Reméljük, minden nézőnk örömét leli majd ezekben a hosszú, látványos és megnyugtató - Hazánk gyönyörű tájait bemutató videó-sorozatban, melyet természetesen teljes képernyős nézetben lehet leginkább élvezni.

Köszönjük!
2019. április 19-21 / Az Időkép csapata


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Ma startol a Balaton-átúszás Idén 37. alkalommal indulnak neki az 5200 méteres távnak a versenyzők. Napos, meleg idő, nagyon erős UV-sugárzás lesz jellemző.
  • Webkameráinkon a nyirádi tűz füstje Pénteken nem sokkal dél előtt a szabad ég alatt tárolt szigetelőanyag gyulladt meg Nyirád külterületén.
  • Lomha zivatarok úsztattak el minket Lassan mozgó zivatarok okoztak kiadós felhőszakadást, helyenként jégesőt a déli és középső tájakon. Tubákat is megfigyeltek.
  • Májusi özönvíz Heves felhőszakadással, helyenként jégesővel járó zivatarok tomboltak szerda délután többfelé az országban. Összefoglaló cikkünk látványos fotókkal, felvételekkel.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak