illusztráció illusztráció

Békés, boldog Karácsonyt kívánunk!

Néhány aprósággal készült az Időkép csapata az idei év Karácsonyára.

illusztrációFehérnek vártuk, végül fehér is meg nem is lett az idei Karácsony. Hiába temette be 20-30 centi hó az országot, és hiába zuhant -25,5 fokig a hőmérséklet, 2 nappal később 30-35 fokkal (!) melegebb idő köszöntött hazánkra, délen 18,5 fokos rekordot mértek. Joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi kerüljön az idei feljegyzésekbe, fehér-e a Karácsony? Elvégre a hóréteg maradt, a hideg - sokak örömére - annál kevésbé.

Fehér Karácsony ide vagy oda, előrejelzési versenyünkben hamarosan elérkezünk az eredményhirdetéshez. A győztes egy, a Szépművészeti Múzeumba szóló belépőt is tehet a fa alá.

A legjobb előrejelzést adó észlelőnkön túl a többi látogatónk sem marad ajándék nélkül, két aprósággal szeretnénk meglepni mindenkit, melyet már sokak régóta várnak. A nemrég történt műholdképes fejlesztések után megnyílt a lehetőség a felhőmozgások irányainak pontos kinyerésére, melyet az Animált Felhőképbe beültetve immár valóban tökéletes irányban és sebességgel vonulnak az fellegek. További apró fejlesztés, hogy a nyitólapon megjelenő kis Időkép kivágat is élőben frissül, 5 percenként.

Békés, boldog Karácsonyt kíván
Az Időkép Csapata
2009. december 24.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés