Benépesednek a déli tengerpartok

| 2020. május 18. 8:40 | Frissítve:
Folytatódik a hőhullám, a járványügyi intézkedések enyhítésével a strandok is megnyitnak a Földközi-tengeren.

Szerdáig tart a forróság a Földközi tenger északi medencéiben, a múlt heti rekordokat követően a csúcshőmérsékletek Olaszország, Spanyolország és Görögország déli tájain továbbra is meghaladhatják a 30 fokot.

A járványügyi intézkedések a fenti államok mindegyikében enyhülnek, május 18-a, hétfőtől az olasz strandok is látogathatók. Az utazás egyelőre még csak a tartományokon belül engedélyezett, de a tervek szerint június 3-ától külföldi turisták is érkezhetnek az országba, karanténkötelezettség nélkül. Görögországban a rendkívüli hőhullám miatt a szabadstrandok után szombaton a nagyvárosok fizetős strandjai is megnyitottak. Franciaországban is megnyíltak az első strandok, de csak egyéni sportolás, mint például úszás, hullámlovagolás, merülés, futás a megengedett, a parton piknikezni egyelőre tilos. Tiltott továbbá a tíz főnél nagyobb gyülekezés és az alkoholfogyasztás is a strandokon- írja az Euronews.hu.

Fotó: Görögország, május 16.
Forrás: Lastampa.it

A szigorú távolságtartási szabályok betartása mellett a maximális létszámot is meghatározzák a tengerpartok adott szakaszain.

A vízhőmérséklet magasabb az ilyenkor szokásosnál, az Adrián 17-18 fok, de a délebbi tájak közelében valahol már eléri a 20 fokot.

Borítókép: Somlaibertalan


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |