Bolondos idő Húsvétkor

| 2010. április 2. 15:22 | Frissítve:
Szombat-vasárnap még igazi kirándulóidőre, vasárnap estétől azonban egyre többfelé csapadékra van kilátás.

Forrás: http://www.aphoenix.ca/photoblog/photos/SunnySkies.jpgÁprilishoz méltó módon folytatódik a változékony idő. Szombaton és vasárnap napközben még száraz időre van kilátás, ám vasárnap estétől egy, a mediterrán térség felől érkező ciklon hatására csapadékosabbra fordul időjárásunk: hétfőn már borongós, csapadékos, sőt - a nyugati országrészben szeles időre számíthatunk.

Szombaton hajnalban nyugat többfelé számíthatunk ködfoltok kialakulására, ám ezek feloszlása után országszerte sok napsütésre, kevés felhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél a Dunántúlon élénkülhet meg. Hajnalban igen hideg lesz, -1°C és 4°C, napközben 14-19°C közé melegszik a levegő.

Vasárnap eleinte szintén kellemes kirándulóidőre készülhetünk, a nyugati, délnyugati megyékben azonban az esti óráktól kezdődően már elszórtan számíthatunk esőre, záporesőre.  A Kisalföldön megerősödhet a légmozgás, másutt azonban mérsékelt marad a szél.  A minimumok 2 és 6°C, míg a csúcshőmérsékletek 16 és 20°C között várhatóak, a legmagasabb hőmérsékletekre a délkeleti megyékben élők számíthatnak. „Ha Húsvét napján esik, minden vasárnapon Pünkösdig eső fog esni, és változó időket várhatni” – tartja a népi mondás.

http://vmek.oszk.hu/02700/02789/html/img/LIII.jpgHétfőn sokfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként akár nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat, a jelenlegi számítások szerint délen akár zivatarok is kialakulhatnak. A Dunántúlon az északi-északnyugatira forduló légmozgás akár viharossá fokozódhat, a nappali hőmérsékletek néhány fokkal visszaesnek, nyugaton helyenként akár 10 °C alatt, északon 10-12 °C közelében maradhatnak, míg délkeleten a 14-17°C-ot is elérhetik.

Jó tanácsaink a húsvéti hétvégére tehát a következők:

     - Amennyiben családi kirándulást tervezünk, vagy kisebb gyermekeinket egy állatkerti sétára vagy egyéb szabadtéri rendezvényre szeretnénk elvinni, ezt szombaton vagy vasárnap tegyük.

     http://www.doki.net/tarsasag/profix/upload/profix/newsimage/Csibe.jpg- Húsvéthétfőn a hölgyeknek kár elmenekülniük a szóda- vagy kölnivízzel „támadó” locsolkodók elől, hiszen odakint jó eséllyel elázhatnak majd az esőtől. :)

Az Időkép.hu csapata minden kedves Olvasójának Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |