illusztráció illusztráció

Csak pár fokos lehűlés jön, a tél továbbra sem tér vissza

A jövő hét már nem a melegrekordokról fog szólni, de továbbra is marad az évszakhoz képest enyhe idő.

Lassan araszoló hidegfront vet véget a februári melegrekordoknak, a következő napokban néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, újra megjelennek majd a hajnali fagyok, de komoly télies fordulat ezúttal sem jön.

A hidegfront felhőzetéből hétfőn eleinte még több helyen, majd egyre inkább keleten számíthatunk esőre, záporokra, de kisebb záporok kialakulását nyugaton sem lehet kizárni. A szél már északnyugatira fordul, egyre többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Még mindig a márciust fogja idézni a hőmérséklet, délután 9-15 fok várható, az északkeleti csücsökben lesz a legmelegebb.

Kedden még keleten lehet több felhő és fordulhat elő eső, zápor, máshol már a napsütésé lesz a főszerep, viszont sokfelé erős lesz a szél. Hajnalban a szélcsendesebb, derültebb nyugati és északi völgyekben gyengén fagyhat, máshol még fagymentes lesz az éjszaka. Napközben 8-13 fokot mérhetünk.

illusztráció
Szerda reggel újra többfelé deres lehet a táj | Fotó: Ivanmari

Szerdán, Valentin-napon is inkább a kora tavaszt fogja idézni az időjárás. Az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, csupán keleten lehet több felhő az égen, de esni itt sem fog. A szél veszít erejéből, már csak élénk lökések kísérhetik. Kora reggel többfelé deres lehet a táj, az ország nagy részén gyengén fagyni fog. Napközben 7-12 fokot mérhetünk.

Télies fordulat a hét második felében sem jön, sőt újabb enyhülés körvonalazódik.

Borítókép: Kövesi Péter (Püspökladány)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés