illusztráció illusztráció

Csapadékos, de enyhe folytatás

Kevesebb napsütésre, több felhőre és csapadékra számíthatunk a következő napokban, de marad az enyhe idő.

Csapadékosan indul a hét

illusztrációHétfőn eleinte még az ország nagy részén számíthatunk csapadékra, később elszórtan lehet még kisebb eső. A délután folyamán nyugaton már szakadozottabbá válhat a felhőzet. A Dunántúl északi felén pedig felélénkül a déliesre forduló szél. Az enyhe hajnalt követően, délután 6-11 fokig emelkedik a hőmérséklet. 

Kedden újabb csapadékzóna érkezik nyugat felől, napközben elsősorban a Dunántúlon és az ország északi felén várható újabb csapadék. Nyugaton nagyobb mennyiségű eső is eshet. A Tiszántúl felett azonban a változó mennyiségű felhőzet mellett kevés napsütésre is számíthatunk. Helyenként felélénkül, a Dunántúlon estére felerősödik a légmozgás. A hőmérséklet a legtöbb helyen ismét 6-11 fok körül alakul, délkeleten ugyanakkor 13-15 fokig melegedhet fel a levegő. 

illusztrációSzerdán a keleti országrész felett lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt maradt a borult, csapadékos idő. Az északira forduló felerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. A Dunától keletre 11-15 fok, nyugatra 5-10 fok között alakul napközben a hőmérséklet. 

Még csütörtökön is marad az esős, borongós, szeles idő. Változásra előreláthatólag pénteken számíthatunk, ekkor már nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, kisüthet a Nap.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés