Óriási eső szombaton - piros figyelmeztetés!

| 2016. július 14. 18:13 | Frissítve:
Búcsút inthettünk a kánikulának, a legtöbb helyen 20 fokig sem emelkedett a hőmérséklet. Óriási eső jött.

Piros figyelmeztetés! Az OMSZ a legmagasabb szintű, piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a szombati napra eleinte 8, majd a nap második felére 2 megyénkre az esőre vonatkozóan, ami négyzetméterenként akár 50 liternél is több csapadékot jelenthet egy nap leforgása alatt.

A kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

A felázott talaj, az érkező nagy mennyiségű eső és a szél következtében sok helyen számíthattunk fakidőlésekre.

Szombat: 2 megyében piros figyelmeztetés

Fakidőlés szerdán Balatonfüreden, Kurbelyka képe

WRF modellünk által várt csapadékösszeg szombat estig

A hétvége sok csapadékkal érkezik, 

szombaton országszerte esőre, záporra és főként a keleti tájakon zivatarra is készülhetünk. Kiadós mennyiségű csapadék várható, a jelenlegi számítások alapján főként a délkeleti, keleti, majd északkeleti tájakon 50-60 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Erős, viharos északi, északkeleti szélre számíthatunk. Hajnalban 12-16, míg délután csupán 15-21 fok között alakulnak a maximumok, ennél északkeleten lehet néhol melegebb.

Vasárnap is marad a túlnyomóan csapadékos idő, de már kevesebb mennyiség valószínű és helyenként szakadozottabbá válhat a felhőzet. Zivatarok kialakulása az északi, északkeleti tájakon várható. A légmozgás a keleti, délkeleti tájakon mérséklődik, de másutt továbbra is élénk, a Dunántúlon erős északnyugati szélre készülhetünk. Hajnalban 13-17 fokig csökken a hőmérséklet, nappal 16-24 fok között alakul a hőmérséklet, keleten lehet melegebb.

Hétfőn még elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, keddtől már szárazabb és fokozatosan melegebb idő ígérkezik.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Hosszú hétvégére visszatér a meleg Hűvös hajnalok után napközben egyre erősödik a felmelegedés, nemzeti ünnepünkön a legtöbb helyen ismét 30 fok felett alakul a hőmérséklet.
  • Kedden érkezik a felfrissülés Kedden az ország nagy részén már 30 fok alatt maradnak a maximumok, szerdára mindenhová megérkezik a lehűlés.
  • Drámai jégolvadás a sarkvidéken a rekordmeleg július után A mérések kezdete óta az ide július volt a legmelegebb hónap. Az átlag feletti hőmérsékletek rekord kicsire zsugorították az északi sarkvidék jégsapkáit, de Grönlandon is hatalmas jégtömeg olvadt el.
  • Ez történt júliusban Hamar hidegfront vetett véget a hónap eleji kánikulának, mely csak július utolsó harmadában tért vissza. Néhány akalommal heves viharok is előfordultak.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak