illusztráció illusztráció

Óriási eső szombaton - piros figyelmeztetés!

Búcsút inthettünk a kánikulának, a legtöbb helyen 20 fokig sem emelkedett a hőmérséklet. Óriási eső jött.

Piros figyelmeztetés! Az OMSZ a legmagasabb szintű, piros figyelmeztető előrejelzést adott ki a szombati napra eleinte 8, majd a nap második felére 2 megyénkre az esőre vonatkozóan, ami négyzetméterenként akár 50 liternél is több csapadékot jelenthet egy nap leforgása alatt.

illusztráció

A kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat

A felázott talaj, az érkező nagy mennyiségű eső és a szél következtében sok helyen számíthattunk fakidőlésekre.

Szombat: 2 megyében piros figyelmeztetés

illusztráció

Fakidőlés szerdán Balatonfüreden, Kurbelyka képe

illusztráció

WRF modellünk által várt csapadékösszeg szombat estig

A hétvége sok csapadékkal érkezik, 

szombaton országszerte esőre, záporra és főként a keleti tájakon zivatarra is készülhetünk. Kiadós mennyiségű csapadék várható, a jelenlegi számítások alapján főként a délkeleti, keleti, majd északkeleti tájakon 50-60 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Erős, viharos északi, északkeleti szélre számíthatunk. Hajnalban 12-16, míg délután csupán 15-21 fok között alakulnak a maximumok, ennél északkeleten lehet néhol melegebb.

illusztráció

Vasárnap is marad a túlnyomóan csapadékos idő, de már kevesebb mennyiség valószínű és helyenként szakadozottabbá válhat a felhőzet. Zivatarok kialakulása az északi, északkeleti tájakon várható. A légmozgás a keleti, délkeleti tájakon mérséklődik, de másutt továbbra is élénk, a Dunántúlon erős északnyugati szélre készülhetünk. Hajnalban 13-17 fokig csökken a hőmérséklet, nappal 16-24 fok között alakul a hőmérséklet, keleten lehet melegebb.

Hétfőn még elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, keddtől már szárazabb és fokozatosan melegebb idő ígérkezik.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés