illusztráció illusztráció

Csapadékos, őszi hétvége

A hétvége sem hoz szárazabb időt, továbbra is szükség lesz az esernyőkre, esőkabátokra.

Egy magassági hidegörvény határozza meg időjárásunkat, melynek hatására hétvégén is többfelé lesz borongós, csapadékos időjárásunk.

Északkeleten sok eső eshet

Szombaton sokfelé volt borongós, esős az idő. A legtöbb csapadék az ország északkeleti részén esett, itt lokálisan 20 mm-t meghaladó mennyiség is leesett. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra a nyugaton, délnyugaton élők számíthattak.  Az északnyugati szelet főként a Dunántúlon és a középső országrészben kísérték erős lökések. Napközben 13-22 fok között alakult a csúcshőmérséklet, délnyugaton volt a melegebb az idő. 

illusztráció

Greenwitch fotója, köszönjük!

Vasárnap sem ússzuk meg csapadék nélkül, több tájegységünkön is készülhetünk elszórtan kisebb esőre, egy-egy záporra. Máshol erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző. A szél jelentősen veszít erejéből, általában gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 fok között valószínű.

 Csapadékos folytatás 

A jövő hét első napjaiban is szükség lesz az esernyőkre, a legújabb számítások szerint hétfőn elsősorban az ország nyugati, délnyugati és déli tájain fordulhat elő további csapadék.

Borítókép: Ivanmari

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés