Csendes, meleg idő jön

| 2010. augusztus 18. 14:49 | Frissítve:
Péntektől egyre melegebb, napos idő jön. Nem várunk idén vihart a tűzijátékra.

Forrás: [origo]

Frissítve: Az Index információi szerint 45 km/h-s szél felett lefújják a tűzijátékot. Várakozásaink szerint erre nem fog sor kerülni, maximum 10-15 km/h-s szellő várható.

Napsütéses, nyugodt, meleg időre számíthatunk nemzeti ünnepünkön, így nem kell attól tartanunk, hogy az augusztus 20-án országszerte megrendezendő tűzijátékokat elmossa az eső, vagy elfújja a szél. A légmozgás ugyanis gyenge marad, egy-egy futó zápor kialakulására maximum az északnyugati határszél mentén, a kora esti órákban van esély, de ennek valószínűsége is nagyon csekély.

Péntektől már egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, így melegedő időre, sok-sok napsütésre számíthatunk, vasárnap és hétfőn már újra 30 fok feletti maximumokkal. Érdemes tehát ezen a hétvégén vízpartra látogatnunk vagy bármilyen szabadtéri programot szerveznünk, ám mindenképpen figyeljünk arra, hogy felhevült testtel ne ugorjunk be a vízbe! A déli órákban kerüljük a napon való tartózkodást!

Forrás: http://epa.oszk.hu/00800/00804/00180/hatter/tuzijatek1.JPG

Az Időkép csapatának nem csak a tűzijáték miatt emlékezetes István királyunk szentté avatásának napja, hanem azért is, mert ezen a napon indult éppen egy évvel ezelőtt SMS viharjelzési szolgáltatásunk is, mely azóta már számos megrendelőt tudhat magáénak, amit ezúton is nagyon köszönünk!

Tavaly nyugodt idő volt a rakéták felbocsátásakor, de hogy mi várható idén, azt Észlelőink és olvasóink maguk is megjósolhatták előrejelzési versenyünkben, kíváncsian várjuk az eredményeket!

Minden kedves Olvasónknak nyugodt és kellemes pihenést kívánunk a hosszú hétvégére!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Hétvégére itt a vénasszonyok nyara Péntektől tartósabb melegedés veszi kezdetét, de előtte még egy hidegfront okoz majd átmenetileg hűvösebb, helyenként szeles, csapadékos időt.
  • Mínuszok után melegedés Kedd reggel az ország jelentős részén fagyhat, hétvégén viszont visszaköszönni látszik a 20 fokos meleg.
  • Lehűlés után melegedés Lesz még 20 fok a lehűlés után, a hét végére, a jövő hét elejére visszajön a melegebb őszi idő.
  • Ismét fokozódik a kánikula Hétvégére ismét országos kánikula köszönt be, záporok, zivatarok csak helyenként hozhatnak felfrissülést.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak