illusztráció illusztráció

Csütörtökön hidegfront

A szerdai időjárás is igen változatos eloszlást mutatott, a hegycsúcsokon köd is volt. Holnap front érkezik.

illusztráció

A szerdai időjárás is igen változatos eloszlást mutatott - a nyugati határszélen szinte hőség volt, keleten mérsékelten meleg időt hozott a délután, a köztes területeken viszont hol záporok, zivatarok tomboltak, hol csendes eső csepergett az erősen felhős égből. 

A Pilist, valamint a Kékest is felhő ölelte körbe, nem véletlen tehát, hogy a nyár közepén észlelőink ködöt jelentettek a hegycsúcsokról. Mindezt a két helyszínen található webkamerák is alátámasztották. 

Webkameraképek a Pilisből:

illusztrációillusztráció

Webkameraképek a Kékesről:

illusztrációillusztráció

Csütörtökön napközben egy hidegfront éri el északnyugat felől térségünket. Eleinte még  számíthatunk hosszabb-rövidebb naposabb időszakokra, délután azonban már gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé várható zápor, zivatar; melyeket főként a középső és keleti országrészben helyenként jégeső, felhőszakadás is kísérhet. Az északnyugati szél a Dunántúlon délutántól megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik.

Holnap tehát gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, ez megnövekedett vérnyomást, görcshajlamot és baleseti kockázatot, valamint emésztési zavarokat eredményezhet. Az ízületi, reumás betegségek tünetei is fokozódhatnak. 

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés