Ma jön az újabb hidegfront

| 2018. április 24. 10:43 | Frissítve:
A szerdai nyárias időjárás után a hét negyedik napján feltámadó széllel, szórványos csapadékkal újabb hidegfront érkezik.

Csütörtökön északnyugat felől hidegfront éri el térségünket. Északnyugaton már reggeltől borongós időre van kilátás, ezzel szemben az ország délkeleti felén még több-kevesebb időre kisüt a nap. A front átvonulását nagy területre kiterjedő, jelentős csapadék nem fogja kísérni, északon, északnyugaton pár mm eső, a déli és keleti tájakon záporok, helyenként zivatarok jelezhetik érkezését. Többfelé feltámad viszont az északira, északnyugatira forduló szél.

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt

Hozzávetőlegesen a Miskolc-Nagykanizsa vonaltól északnyugatra csupán 14 és 19 fok között alakul a csúcshőmérséklet, máshol még 20-26 fokot mérhetünk, délkeleten lesz a legmelegebb.

Kovács Péter fotója Vecsésről, köszönjük!

Péntekre a front elvonul, változóan felhős-napos száraz időben lesz részünk. Mérséklődik, majd nyugaton, északnyugaton délire-délkeletire fordul és ismét megélénkül a légmozgás. Hajnalra felfrissül a levegő, főként az északi megyékben csökkenhet 10 fok alá a hőmérséklet, délután pedig 18-24 fokra készülhetünk.

Hétvége: felmelegedés, záporok, zivatarok

Hétvégén déli-délkeleti áramlással melegebb levegő érkezik fölénk, a csúcshőmérséklet újra többfelé eléri, illetve kevéssel meg is haladja majd a 25 fokot. A napsütés azonban nem lesz zavartalan, többször megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak.

Borítókép: Dornyi Gyula (Káposztásmegyer)


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |