illusztráció illusztráció

Napos időben rajtol csütörtökön a Kékszalag

Csütörtök reggel 9 órakor rajtol az 54. Kékszalag nagydíj, a Balaton legnagyobb vitorlásversenye.

A Kékszalag versenyének távja légvonalban mintegy 155 kilométer, az útvonal pedig Balatonfüred - Balatonkenese - Siófok - Tihanyi-szoros - Keszthely - Tihanyi-szoros - Balatonfüred. A futam idén július 14-16-áig 54. alkalommal kerül megrendezésre, a Magyar Vitorlás Szövetség minden eddiginél több résztvevőre számít.

Az előzetes előrejelzések alapján az első napon napos idő, mérsékelt, élénk északnyugati szél fogadja a versenyzőket. Akinek 24 óra alatt nem sikerül befejeznie a távot, a második napon már izgalmasabb időjárásra számíthat. Pénteken ugyanis már nem kizárt egy-egy zápor, zivatar kialakulása, és erős széllökések is előfordulhatnak. Részletes előrejelzés, friss információk a start közeledtével oldalunkon olvashatók.

illusztráció
Fotó: Kelemenné Gladys Viktória

A délutáni csúcsértékek csütörtökön 32-34, pénteken 30-32 fok körül alakulnak. Az UV-sugárzás nagyon erős, extrém értékeket is elérhet. Így aki megtekintené az eseményt, vagy csak örülne a visszatérő strandidőnek, mindenképp készüljön megfelelő védelemmel, sok folyadékkal!

Borítókép: Légrádi Ádám (2021)

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés