Délen 1 napos tavasz

| 2013. január 21. 8:51 | Frissítve:
A mai nap is kontrasztos lesz: nyugaton és északon esernyős idő várható, miközben délen akár 10-13 fok is lehet.

Friss (16:20): A déli, délkeleti területeken a várakozásoknak megfelelően jóval 10 fok fölé kúsztak a hőmérsékletek: Békéscsaba, Debrecen és Pécs térségében helyenként 14-15 fokot mutattak a hőmérők. 

Már vasárnap délután is erős eltérés alakult ki az ország északkeleti - ködös, párás, ónos esős - területei és a napos, délnyugati tájai között, ám ez a kontraszt a mai napon is érzékelhető lesz.

Ha egy napra is, délen-délkeleten gyakorlatilag beköszönt a tavasz: szinte mindenütt 10 fok körüli, de néhol akár 12-13 fokos értékeket is mérhetünk majd.

Ezzel szemben északon és a Dunántúl nagy részén jóval hűvösebb lesz az idő és szükség lesz az esernyőkre is: a beáramló melegnek köszönhetően ugyanis a csapadék ma ezekben az országrészekben is eső formájában fog hullani. Estétől aztán ismét egyre többfelé számíthatunk havazásra.

Hétfőn emiatt erős melegfronti hatásra készülhetünk: napközben álmosnak, kialvatlannak érezhetjük magunkat, migrén, fejfájás jelentkezhet, melyet a szeles idő is fokozhat, valamint ingerlékenyebbek lehetünk.

Nem tart sokáig az enyheség, keddtől újra elkezd visszahűlni az idő, a Dunántúlon helyenként már napközben is fagyni fog - ráadásul itt az erős, olykor viharos lökések tovább csökkenthetik majd hőérzetünket.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |