Erős szelet hoz a ciklon

| 2015. március 2. 13:23 | Frissítve:
Csütörtökön és pénteken a déli és keleti megyékben az eső mellett havas eső, hó is eshet, a szél sokfelé viharossá fokozódik.

A hétfő este átvonult hidegfront mögött több hullámban hidegebb levegő áramlik fölénk, szerda estétől egy mediterrán ciklon érintheti hazánkat - mely jelentős bizonytalanság mellett - főként a déli és keleti tájainkra hozhat havas esőt, akár havazást, a szél viszont országszerte megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik.

Szeles időt hoz a folytatás

Szerdán kezdetben még a napsütés lesz túlsúlyban, napközben azonban délnyugat felől egyre több felhő sodródik fölénk, és estefelé délen, délnyugaton már az eső is eleredhet. Északkeleten a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északi szél támadhat fel. Hajnalban már többfelé lehet fagy, napközben a keddihez hasonló hőmérsékletre van kilátás.

Mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket

Csütörtökön és pénteken egy hazánktól délre, délkeletre vonuló mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat. Bár még mindig nagy bizonytalanság a várható ciklonpályát illetően, továbbra is úgy tűnik, ez a légörvény déli és keleti tájainkra hozhat csapadékot, mely vegyesen lehet eső, havas eső, főként intenzívebb csapadékhullás idején hó. Megmaradó hótakaró kialakulására azonban kicsi az esély, napközben ugyanis mindkét napon 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, és éjszakánként sem hűl -1, +3 fok alá a levegő.

Megmaradó hó nem valószínű

A ciklon kellemetlen velejárója lesz viszont országszerte a megerősödő, gyakran viharossá fokozódó északi-északkeleti szél, mely jelentősen ronthatja hőérzetünket, így a tényleges 3-8 foknál lényegesen hidegebbnek érezhetjük a levegőt, öltözzünk melegen, rétegesen!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |