illusztráció illusztráció

Erős szelet hoz a ciklon

Csütörtökön és pénteken a déli és keleti megyékben az eső mellett havas eső, hó is eshet, a szél sokfelé viharossá fokozódik.

A hétfő este átvonult hidegfront mögött több hullámban hidegebb levegő áramlik fölénk, szerda estétől egy mediterrán ciklon érintheti hazánkat - mely jelentős bizonytalanság mellett - főként a déli és keleti tájainkra hozhat havas esőt, akár havazást, a szél viszont országszerte megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik.

Szeles időt hoz a folytatás

illusztráció

Szerdán kezdetben még a napsütés lesz túlsúlyban, napközben azonban délnyugat felől egyre több felhő sodródik fölénk, és estefelé délen, délnyugaton már az eső is eleredhet. Északkeleten a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északi szél támadhat fel. Hajnalban már többfelé lehet fagy, napközben a keddihez hasonló hőmérsékletre van kilátás.

Mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket

illusztrációCsütörtökön és pénteken egy hazánktól délre, délkeletre vonuló mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat. Bár még mindig nagy bizonytalanság a várható ciklonpályát illetően, továbbra is úgy tűnik, ez a légörvény déli és keleti tájainkra hozhat csapadékot, mely vegyesen lehet eső, havas eső, főként intenzívebb csapadékhullás idején hó. Megmaradó hótakaró kialakulására azonban kicsi az esély, napközben ugyanis mindkét napon 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, és éjszakánként sem hűl -1, +3 fok alá a levegő.

Megmaradó hó nem valószínű

A ciklon kellemetlen velejárója lesz viszont országszerte a megerősödő, gyakran viharossá fokozódó északi-északkeleti szél, mely jelentősen ronthatja hőérzetünket, így a tényleges 3-8 foknál lényegesen hidegebbnek érezhetjük a levegőt, öltözzünk melegen, rétegesen!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés