Erős szelet hoz a ciklon

| 2015. március 2. 13:23 | Frissítve:
Csütörtökön és pénteken a déli és keleti megyékben az eső mellett havas eső, hó is eshet, a szél sokfelé viharossá fokozódik.

A hétfő este átvonult hidegfront mögött több hullámban hidegebb levegő áramlik fölénk, szerda estétől egy mediterrán ciklon érintheti hazánkat - mely jelentős bizonytalanság mellett - főként a déli és keleti tájainkra hozhat havas esőt, akár havazást, a szél viszont országszerte megerősödik, gyakran viharossá is fokozódik.

Szeles időt hoz a folytatás

Szerdán kezdetben még a napsütés lesz túlsúlyban, napközben azonban délnyugat felől egyre több felhő sodródik fölénk, és estefelé délen, délnyugaton már az eső is eleredhet. Északkeleten a nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északi szél támadhat fel. Hajnalban már többfelé lehet fagy, napközben a keddihez hasonló hőmérsékletre van kilátás.

Mediterrán ciklon borzolja a kedélyeket

Csütörtökön és pénteken egy hazánktól délre, délkeletre vonuló mediterrán ciklon határozza meg időjárásunkat. Bár még mindig nagy bizonytalanság a várható ciklonpályát illetően, továbbra is úgy tűnik, ez a légörvény déli és keleti tájainkra hozhat csapadékot, mely vegyesen lehet eső, havas eső, főként intenzívebb csapadékhullás idején hó. Megmaradó hótakaró kialakulására azonban kicsi az esély, napközben ugyanis mindkét napon 3 és 8 fok közötti értékeket mérhetünk, és éjszakánként sem hűl -1, +3 fok alá a levegő.

Megmaradó hó nem valószínű

A ciklon kellemetlen velejárója lesz viszont országszerte a megerősödő, gyakran viharossá fokozódó északi-északkeleti szél, mely jelentősen ronthatja hőérzetünket, így a tényleges 3-8 foknál lényegesen hidegebbnek érezhetjük a levegőt, öltözzünk melegen, rétegesen!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Ónos eső jöhet a köd mellé Hétvégén újra a köd és a szürkeség lesz az úr, csapadék is érkezik, több helyen ónos eső is eshet.
  • Nyakig behavazódott Spanyolország Nem kell Kanadáig menni a havazásért, a Gloria vihar hatalmas havazást zúdított a spanyol-francia határra.
  • Továbbra sem lesz igazi tél A hosszabb távú előrejelzések a továbbiakban az átlagosnál enyhébb idővel számolnak, nagy havazás, kemény mínuszok nem várhatók.
  • Tombol a Gloria Spanyolországban Viharos időjárás sújtja vasárnap óta az Ibériai-félszigetet, a szélvihar mellé komoly esőzések társulnak, a magasabban fekvő helyeken havazik.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |