illusztráció illusztráció

Zivataros volt az ország déli fele

Több fokos hőmérséklet-csökkenés, helyenként felhőszakadás, jégeső kísérte az ország déli felén a zivatarokat.

Éjszakára megnyugszik az idő (szerda 21:15): Éjjel a délnyugati tájakról is fokozatosan kiszorulnak a záporokat, zivatarokat adó tömbök, megszugszik időjárásunk.

illusztrációillusztráció

Kovács Péter fotói a ma esti naplementéről Valkó határából, köszönjük!

Zalába érkeznek a viharok (szerda 20:20): Az események fő színtere most már egyre inkább a Balaton környékére és az attól nyugatra eső tájakra tevődik át, máshol lecsillapodtak a zivatarok.

A Balatont felkavarta a vihar, de az ország más részein is kialakultak kisebb "tavak" (szerda 19:31): Szerkesztőségünk, valamint Dornyi Gyula fotója.

illusztrációillusztráció

Célkeresztben a Balaton (szerda 18:36): a déli partot már elérte a zivatarlánc egy része. 

Ismét patakokban a víz (szerda 18:18): Tomy1432 észlelőnk fotói Kaposvárról, köszönjük!

illusztrációillusztráció

Pécs után Taszárra is megérkezett a zivatar (szerda 17:45): Schubert Balázs és Lőrincz Péter fotói, köszönjük!

illusztrációillusztráció

Zivatarlánc a Dél-Dunántúlon (szerda 17:15): A Dunaújváros-Kaposvár vonal mentén láncba álltak össze a zivatarok, melyek az idei nyáron már oly sokszor megszokott módon keletről nyugat felé mozognak.

Intenzív csapadék kíséri a gócokat (szerda 16:47): Bócsán, Hódmezővásárhelyen és Mohácson elhelyezett automatánk is több mint 15 mm-t mért rövid idő leforgása alatt.

Zivatarfelhők uralják az eget (szerda 16:20): Bodrogi Attila újabb fotója és szegedi webkameránk nem sokkal ezelőtti képe.

illusztrációillusztráció

illusztráció

Jégeső és hirtelen hőmérsékletcsökkenés kíséri a zivatarokat délen (szerda 15:45): Csanytelekről Pigniczkip nevű felhasználónk nem sokkal ezelőtt jégesőről számolt be, miközben a zivatarok által érintett területeken rövid idő alatt jó 8-10 fokkal esett vissza a hőmérséklet.

Jobbra: Hódmezővásárhelyen is több fokot zuhant a hőmérséklet

Zivataros panorámafotó Hódmezővásárhelyről (szerda 15:10): Bodrogi Attila friss képe, köszönjük!

illusztráció

Délkeleten már villámlik (szerda 14:25): Szegedtől, illetve Békéscsabától északra is megjelent egy-egy termetesebb zivatarcella, melyekben intenzíven villámlik.

Előzmények

illusztráció

Szerda délután a kelet felől fölénk áramló meleg, labilis levegő hatására egyre több helyen magasra törhetnek a gomolyfelhők, melyekből záporok, zivatarok kialakulására kell készülnünk. Intenzívebb gócok is megjelenhetnek, melyeket rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék, hevesebb villámtevékenység, illetve viharos széllökések kísérhetnek.

Nagyobb számban előreláthatólag az ország déli, délnyugati felén alakulhatnak ki záporokat, zivatarokat adó tömbök, melyek mozgása Radarképünkön követhető nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés