Villámcsapás ért egy asszonyt

| 2011. május 21. 19:54 | Frissítve:
Napok óta visszatérő vendégek a délutáni zivatarok, szombaton azonban sajnálatos baleset történt: halálos villámcsapás ért egy asszonyt.

Napok óta mindig ugyanaz a forgatókönyv zajlik le: reggel az ország túlnyomó részén szikrázó napsütésre ébredhetünk, majd a késő délelőtti óráktól erőteljes gomolyfelhő-képződés veszi kezdetét, olyannyira, hogy helyenként hatalmas üllővel rendelkező zivatarfelhőkké fejlődnek. Ezt igazolják Kerekes János-Csaba, HeavenMan és Distorsionature fotói, köszönjük!

Történt azonban egy sajnálatos baleset is, szombaton villámcsapás ért egy idős asszonyt Gárdonyban, aki éppen a férjével üldögélt a Velencei-tó partján. A mentők azonban sikertelenül próbálták meg újraéleszteni a hölgyet - olvashatjuk a Fehárváronline.hu-n. 

Ami az időjárást illeti, vasárnap sem várható számottevő változás: délelőtt gyorsan emelkednek majd a hőmérsékletek, majd újra megjelennek a gomolyfelhők és elszórtan - elsősorban az északi megyékben - számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására (jobbra Nika91 képe, köszönjük).

Hétfőn aztán egy gyenge hidegfront érinti hazánkat, ennek hatására északnyugaton már reggel elkezd megnövekedni a felhőzet, hétfőn is többfelé számíthatunk majd zivatarokra, ám számottevő lehűléstől nem kell tartanunk, folytatódik a nyárias, meleg időjárás.

A déli órákban érdemes lesz nagyobb figyelmet fordítanunk bőrünk megfelelő védelmére, erős lesz ugyanis az UV-sugárzás: akár 20-25 perc alatt is megpirulhatunk.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |