illusztráció illusztráció

Derűre újabb ború és eső jön pénteken

Pénteken érkezik a következő csapadékzóna, egyre jobban fog igazodni az időjárás a naptárhoz.

Derült, napos időre ébredhetünk csütörtökön az ország nagy részén, csupán északon, északkeleten találkozhatunk párásabb, ködösebb tájakkal. Csípős lesz a reggel, talajmenti fagy többfelé lehet, északon és a mélyebben fekvő részeken pedig kétméteres magasságban is -2, -3 fokig csökkenhet a hőmérséklet.

illusztráció
Hosszú idő után újra fagyhat csütörtök hajnalban | Fotó: Hanusi Ágnes

A napos idő a nap nagy részében kitart, nyugat felől azonban egyre több fáytolfelhő sodródik fölénk, valamint feltámad a déli szél, a Dunántúlon többfelé erős lökések lehetnek. 10 és 16 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Újabb front és eső jön pénteken

Pénteken nyugat felől ismét egy hullámzó hidegfront érkezik, felhősre, csapadékosra fordul az idő. Kezdetben a Dunántúlon várható eső, majd délután a középső, este a keleti tájakra is megérkezik a csapadék. Többfelé hullhat kiadós, 10 millimétert meghaladó mennyiség, erre nagyobb esély a jelenlegi számítások alapján az ország nyugati és északi felén van. A csúcshőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, melegebb a napközben még csapadékmentes keleti, délkeleti tájakon lesz.

illusztráció
Fotó: ifj. Németh Lajos

Szombaton keleten van esély újabb tartós esőre, a Dunántúlon a felhőátvonulásokból inkább elszórt záporok alakulhatnak ki, nyugaton néhol az ég is megdörrenhet. Többfelé élénk, északnyughaton erős lehet az északnyugati szél. A hőmérséklet is egyre inkább a novembert idézi majd, 7 és 13 fok közötti maximumokra készülhetünk.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Kiefer Béla

Szavazás

Jöhet még az eső?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés