illusztráció illusztráció

Dobogókőn is félméteres hó esett, utakat kellett lezárni

Veszélyesek a fakidőlések, emiatt lezárták a  Budakalászt - Dobogókőt - Esztergomot összekötő utat. A táj csodaszép.

Lassan teljesen kifullad felettünk az a mediterrán ciklon, amely az elmúlt 2 nap időjárását nagyban befolyásolta, s mely oly sok régióba varázsolt csodálatos téli tájat az országban.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, Nagy-Hideg-hegyen csaknem félméteres a hó, azonban a Visegrádi-hegység kedvelt kirándulóhelye, a 700 méter magasan található Dobogókő sem panaszkodhat a lehullott hó mennyiségére,

helyenként itt is közel fél méteres a hó.

Igazi téli, alpesi hangulatba csöppenhetett ma, aki ide látogatott.

illusztráció
Csendélet Dobogókőn | Fotó: Stormphase
illusztráció
Keresd az autót | Fotó: Stromphase

A havas táj szépsége mellett azonban sajnos sok helyen problémákat is okoztak a télies körülmények: az Útinform legfrissebb hírei szerint Komárom-Esztergom vármegyében közlekedésre veszélyes fák és fakidőlések miatt két alsóbbrendű út nem járható jelenleg sem.

illusztráció
Nem olyan könnyű most itt túrázni | Fotó: Stormphase
illusztráció
Téli nyugalom | Fotó: Stormphase

A Tardos és Bikolpuszta közötti útszakaszt és a  Budakalászt - Dobogókőt - Esztergomot összekötő utat, a 21-es és a 33-as km között lezárták. Pilisszentlélek település erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat engedik be.

illusztráció
Mindent belepett a hó | Fotó: Stormphase

Sajnos a webkamerás közvetítés is szünetelt napközben, feltehetőleg a Dunakanyarhoz hasonlóan itt is volt egy hosszabb áramszünet.

Borítókép: Stormphase

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés