Drasztikusan visszaesett a forgalom

| 2020. március 26. 13:51 | Frissítve:
Emberből és autóból is kevesebb van a tereken, utakon. Webkameráink felvételein is látványos a forgalom-visszaesés március elejéhez képest.

A koronavírus miatt érezhetően megcsappant a forgalom az utcákon, tereken. Budapesten is drasztikusan visszaesett az autóforgalom, ami különösen a csúcsidőben szembetűnő, írja a 444.hu a Waze alkalmazás valós idejű statisztikáira hivatkozva. 

Mi is kíváncsiak voltunk mennyire szembetűnő a változás, így fogtunk néhány köztéri webkamerát és megnéztük, mennyire látványos a csökkenés az adott terek, utcák forgalmát illetően március elejéhez képest. Az alábbi felvételeken a budai rakpart, valamint Szombathely, Debrecen és Eger főterei láthatóak. Időpontok tekintetében a március 24-i késő délutáni, kora esti időszakot hasonlítottuk össze a március 4-6-i napok ugyanazon napszakával, amikor a délutáni csúcs jelentkezett. A kiválasztott napok esetében próbáltuk kizárni az időjárási tényezőt, azaz a napsütéses napot nem szerettünk volna esős nappal összehasonlítani, ezért térnek el egymástól a március eleji dátumok.

Íme a végeredmény:

A felvételek alapján megállapítható, hogy lényegesen kevesebb az ember és az autó az utcákon a 18-20 nappal korábbi időszakhoz képest. Ez mindenképpen jó hír a járvány elleni védekezés szempontjából.  


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |