Egy csöppnyi tavasz után

| 2011. március 4. 12:39 | Frissítve:
Szombaton átmenetileg napos, enyhe idő várható, vasárnap viszont markáns hidegfront érkezik.

Egy kis ízelítőt, kóstolót kapunk végre a tavaszból: pénteken még csak a középső és az északi területek egy részén, szombaton viszont országszerte számíthatunk néhány órás napsütésre, a gomolyfelhők csak időnként növekedhetnek meg.

Pénteken a déli órákra a Győr-Szolnok-Salgótarján háromszögben már 6-8 °C-ig emelkedett a hőmérők higanyszála, szombaton viszont a legmelegebb órákban akár 8 és 12 °C közötti értékeket is mérhetünk majd.

Nem örülhetünk azonban sokáig az enyheségnek, hiszen vasárnap markáns hidegfront vonul át felettünk, a magasban nagyjából 1 nap leforgása alatt jó 15°C-ot fog csökkenni a hőmérséklet, ami a talaj közelében igencsak szeles időjárást fog eredményezni: a Dunántúlon vasárnap és hétfőn is viharossá fokozódhat majd az északi szél, a keleti-északkeleti országrészben inkább csak erős lökésekre számíthatunk.

A gyors légköri változások nem csak az idősek szervezetét terhelheti meg, a gyermekek is sokkal nyugtalanabbak lehetnek, a hidegfronti tünetek mellett pedig a szeles idő következtében migrénes fejfájás is kialakulhat az érzékenyebbeknél.

A felhőátvonulásokból többfelé lehetnek hózáporok, az sem zárható ki, hogy egy-egy intenzívebb gócban az ég is bedörren majd - erre keleten van a legnagyobb esély.

Kedden eleinte még lehetnek élénk széllökések, majd mérséklődik a szél, már csapadéktól sem kell tartanunk, viszont hajnalban erős fagyra van kilátás.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |