Egy hónapja havazott

| 2013. április 26. 14:51 | Frissítve:
Március 26-án havazott és napközben is fagyott, tegnap - egy hónappal később - szikrázó napsütés és néhol 30 fok volt.

Ugyanannyira volt meleg, mint 27 évvel korábban (17:45): 1986-ban a kisteleki mérőállomáson ezen a napon 30,2 fokot mértek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa megkeresésünkre elmondta, hogy a pénteki napon Baján pontosan ugyanannyit mértek: 30,2 fokot. Az április 26-ai melegrekordon így már két időpont is osztozik. Az Időképes automaták közül a kiskunhalasi mérte a legmagasabb értéket, ott 31.4 fokon állt meg a tegnapi csúcs.

Pontosan egy hónappal ezelőtt, 2013. március 26-án tavasz helyett telet idéző volt az időjárásunk: az ország nagy részén fagypont körül alakult a hőmérséklet, a Dunántúl nyugati felén azonban délután 2-kor is -2, -3 fokot mutattak a hőmérők. Tegnap, egy hónappal később majd' 30 fokkal melegebb volt, még az is esélyessé vált, hogy megdőljön a korábbi melegrekord:

Emellett március 26-án hazánk túlnyomó részén havazott, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén néhol 10-15 centis hóréteg borított a földeket. Ezzel szemben tegnap szinte mindenütt derült volt az ég, szikrázó napsütés jellemezte időjárásunkat. Nem is gondolná az ember, igaz?

Jövő hét elejére igazi nyári idő köszönt be, sok napsütésben bízhatunk. Időnként megerősödik a délies szél. Kedden helyenként már a 30°C-ot is eléri a hőmérséklet. 


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |