illusztráció illusztráció

Elkezdődött a megnyitó

Pénteken, magyar idő szerint délután 2 órakor elkezdődött Pekingben, Kína fővárosában a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok megnyitója, eső szerencsére ezidáig elkerülte a ceremóniát.

2008.08.08-án este 8 óra 8 perckor - mely magyar idő szerint ezekben az órákban, délután 2 kor – elkezdődött a XXIX. Nyári Olimpia megnyitója, és ezzel az ötkarikás játékok Pekingben, Kína fővárosában. Az időpont választás nem véletlen, ugyanis a kínaiak a 8-asok miatt ezt a napot tartják a legszerencsésebbnek, mert a 8-as a végtelen jelzi. A ceremónia a Madárfészek stadionban zajlik, körülbelül 3 és fél órás, s közel 90 ezer ember nézi ezekben a percekben is.
A megnyitó után szombaton elkezdődnek az első versenyszámok, 7 győztest még aznap ki is hirdetnek. A magyarok közül 170-en indulnak valamilyen műsorszámban.

A szervezők azt ígérték, minden idők legnagyszerűbb olimpiáját fogják lebonyolítani, ám a természet nem minden tekintetben volt velük együttműködő.
Csütörtökön köd és szmog lepte el Pekinget, többfelé 100, de volt ahol 50 m alá csökkent a látótávolság.
A másik, hogy a szakemberek a megnyitó idejére esőt jósoltak, melyről tudjuk, hogy a légszennyezés mellett Kína erre is külön stratégiát dolgozott ki. A „jóslat” szerencsére nem jött be, viharnak egyelőre nincs nyoma a megnyitó alatt.

Forrás: MTV

További hírekkel, az Olimpiai Játékok időjárásával folyamatosan jelentkezünk.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés