Elkezdődött a megnyitó

| 2008. augusztus 8. 15:17 | Frissítve:
Pénteken, magyar idő szerint délután 2 órakor elkezdődött Pekingben, Kína fővárosában a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok megnyitója, eső szerencsére ezidáig elkerülte a ceremóniát.
2008.08.08-án este 8 óra 8 perckor - mely magyar idő szerint ezekben az órákban, délután 2 kor – elkezdődött a XXIX. Nyári Olimpia megnyitója, és ezzel az ötkarikás játékok Pekingben, Kína fővárosában. Az időpont választás nem véletlen, ugyanis a kínaiak a 8-asok miatt ezt a napot tartják a legszerencsésebbnek, mert a 8-as a végtelen jelzi. A ceremónia a Madárfészek stadionban zajlik, körülbelül 3 és fél órás, s közel 90 ezer ember nézi ezekben a percekben is.
A megnyitó után szombaton elkezdődnek az első versenyszámok, 7 győztest még aznap ki is hirdetnek. A magyarok közül 170-en indulnak valamilyen műsorszámban.

A szervezők azt ígérték, minden idők legnagyszerűbb olimpiáját fogják lebonyolítani, ám a természet nem minden tekintetben volt velük együttműködő.
Csütörtökön köd és szmog lepte el Pekinget, többfelé 100, de volt ahol 50 m alá csökkent a látótávolság.
A másik, hogy a szakemberek a megnyitó idejére esőt jósoltak, melyről tudjuk, hogy a légszennyezés mellett Kína erre is külön stratégiát dolgozott ki. A „jóslat” szerencsére nem jött be, viharnak egyelőre nincs nyoma a megnyitó alatt.

Forrás: MTV

További hírekkel, az Olimpiai Játékok időjárásával folyamatosan jelentkezünk.

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |