Elmosta az ár Indonézia fővárosát

| 2020. január 4. 15:59 | Frissítve:
Tízezreket kellett evakuálni Jakartából, a fővárosban hatalmas pusztítást okozott az árvíz.

Szomorú napokat hozott az új esztendő Indonéziába. A több mint egy hétig tartó intenzív esőzés hatalmas károkat okozott az indonéz fővárosban. Az esetet az elmúlt

évtizet legnagyobb monszunesőzéseként

tartják számon. A rettenetes ár nemcsak önmagában jelentett pusztítást a városra, hanem a külsőbb körzetekben, az eső által több földcsuszamlás is áldozatokat követelt. Megszaporodtak az áramütéses balesetek is a napokban.


Forrás: Instagram @caplang


Forrás: Facebook-Rino Arif Febriyanto

Közel 400 ezer ember keresett menedéket otthonaiktól távol. Tízezreket evakuáltak, miközben sokan lakóhajókra kényszerültek, és azóta is várják a segítséget. 

Becslések szerint Jakartában az árvízszivattyúknak csak körülbelül 10%-a működik, így a kormány más megoldáshoz folyamodott. Felhőoszlató projektet indítottak, annak érdekében, hogy csökkentsék, illetve megakadályozzák az újabb esőfelhők érkezését.

Helyi szervezetek jelentései szerint a város alatti föld destabilizálódott, és így Jakarta a világ leggyorsabban süllyedő városa lett. Számos felszíni vízforrás szennyezetté vált, veszélyeztetett térséggé nyilvánították a főváros több körzetét. Dwikorita Karnawati, a Meteorológiai, Klimatológiai és Geofizikai Ügynökség vezetője elmondta, hogy további süllyedésre számítanak, és a szélsőséges csapadék esélye a jövőben is folytatódik, valószínűleg több árvízzel jár majd, amíg az esõs évszak áprilisban véget ér.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |