Északon fehér lehet a karácsony

| 2012. december 21. 15:15 | Frissítve:

Úgy tűnik, hogy maximum északon-északkeleten maradhat némi hó Szentestére. Erőteljes enyhülés jön.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy az ország túlnyomó részén már biztosan "lőttek" a fehér karácsonynak. Vasárnap egy melegfront éri el hazánkat, így csapadékos időben lesz részünk - no de nem csak hóval, hanem a csapadékok egész tárházával találkozhatunk majd.

Pénteken még deres volt a reggel, de mostantól napról napra kevesebb helyen fog fagyni. Jobbra Mira képe, köszönjük!

Vasárnap ugyanis nyugat-délnyugat felől megkezdődik az enyhébb levegő beáramlása, így legkorábban a Dunántúlon és délnyugaton válthat a csapadék ónos esőre, esőre, nagyjából a Komárom-Békéscsaba vonaltól északkeletre hullhat a legtovább hó, az északkeleti határszélen még hétfőn reggel is havazhat. A köztes területeken is vegyes halmazállapotú csapadék - egyre inkább eső - várható, sajnos többfelé nehezítheti majd a közlekedést ónos eső is.

December 24-én, azaz hétfőn már jóval enyhébb időben lesz részünk, délnyugaton napközben akár már 10-11 fok is lehet, a csapadékmező pedig északkelet felé fog távozni - Szenteste várhatóan sehol sem fog esni, esetleg északon-északkeleten maradhat még némi hó.

Kedden, tehát karácsony első napján erőteljes délnyugati áramlással afrikai eredetű légtömegek áramlanak majd fölénk, délnyugaton már-már tavasziasnak mondható, akár 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak. A nap első felében sehol sem várható csapadék, majd az esti órákban már többfelé eleredhet. Az éjszaka is enyhe lesz, maximum az északi határszélen csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

Szerdán, karácsony másnapján hidegfront érkezik, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt az sem kizárt, hogy az ég is megdörren majd. A déli megyékben még 10 fokot is mutathatnak a hőmérők, északon ennél jóval hűvösebb lesz.

Minden kedves Olvasónknak és Észlelőnknek kellemes, meghitt ünnepeket kívánunk! 
Kapcsolódó hírek

  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Esős, szeles napokkal folytatódik a hét Leginkább eső formájában számíthatunk csapadékra, a borongós, késő őszies hangulatú idő a hét végéig kitart.
  • Átmeneti enyhülés jön A hét közepén átmenetileg megenyhül időjárásunk, hétvégre azonban ismét visszatérhet a tél.
  • Hétfőn újra többfelé eshet a hó A szeles időben hétfőn is többfelé hullhat a hó, kedden inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő havas eső, eső.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak