Északon fehér lehet a karácsony

| 2012. december 21. 15:15 | Frissítve:
Úgy tűnik, hogy maximum északon-északkeleten maradhat némi hó Szentestére. Erőteljes enyhülés jön.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy az ország túlnyomó részén már biztosan "lőttek" a fehér karácsonynak. Vasárnap egy melegfront éri el hazánkat, így csapadékos időben lesz részünk - no de nem csak hóval, hanem a csapadékok egész tárházával találkozhatunk majd.

Pénteken még deres volt a reggel, de mostantól napról napra kevesebb helyen fog fagyni. Jobbra Mira képe, köszönjük!

Vasárnap ugyanis nyugat-délnyugat felől megkezdődik az enyhébb levegő beáramlása, így legkorábban a Dunántúlon és délnyugaton válthat a csapadék ónos esőre, esőre, nagyjából a Komárom-Békéscsaba vonaltól északkeletre hullhat a legtovább hó, az északkeleti határszélen még hétfőn reggel is havazhat. A köztes területeken is vegyes halmazállapotú csapadék - egyre inkább eső - várható, sajnos többfelé nehezítheti majd a közlekedést ónos eső is.

December 24-én, azaz hétfőn már jóval enyhébb időben lesz részünk, délnyugaton napközben akár már 10-11 fok is lehet, a csapadékmező pedig északkelet felé fog távozni - Szenteste várhatóan sehol sem fog esni, esetleg északon-északkeleten maradhat még némi hó.

Kedden, tehát karácsony első napján erőteljes délnyugati áramlással afrikai eredetű légtömegek áramlanak majd fölénk, délnyugaton már-már tavasziasnak mondható, akár 10 fok feletti értékek is előfordulhatnak. A nap első felében sehol sem várható csapadék, majd az esti órákban már többfelé eleredhet. Az éjszaka is enyhe lesz, maximum az északi határszélen csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.

Szerdán, karácsony másnapján hidegfront érkezik, többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt az sem kizárt, hogy az ég is megdörren majd. A déli megyékben még 10 fokot is mutathatnak a hőmérők, északon ennél jóval hűvösebb lesz.

Minden kedves Olvasónknak és Észlelőnknek kellemes, meghitt ünnepeket kívánunk! 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |