illusztráció illusztráció

Enyhe, kora tavaszias hétvége

Gyakran felhős, többször szeles, de enyhe idő várható a hétvégén, a március is kora tavaszi idővel köszönt be.

A hét első feléhez képest a meteorológiai tél utolsó napjai valamivel már szárazabb időt hoznak, ugyanakkor továbbra is a felhők lesznek túlsúlyban, viszont enyhe időben lesz részünk, hajnalonként is csak a kevésbé felhős tájakon lehet gyenge fagy.

illusztráció

Pénteken hazánk nagy része fölött sok lesz a felhő, inkább csak a Dunántúl nyugati felén számíthatunk hosszabb napos időszakokra. A sok felhő ellenére legfeljebb eleinte északon, északkeleten, valamint estétől délen fordulhat elő kisebb eső. Hajnalban nyugaton fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet, máshol továbbra is enyhe lesz a reggel, míg napközben 6-11 fokra készülhetünk. 

Február utolsó napján is felhős marad hazánk nagy része fölött az ég, szórványosan kisebb eső is kialakulhat, de továbbra sem lesz hideg, délutánra ugyanis 7 és 11 fok közé melegszik a levegő. Ezen a napon a Dunántúlon

ismét feltámad az északi-északnyugati szél.

illusztrációA március igazi kora tavaszi idővel köszönt be, változóan felhős-napos időre készülhetünk, a legtöbb helyen 10 fok fölötti csúcshőmérsékletet mérhetünk. Estétől helyenként ismét előfordulhat eső, zápor.

Hétfőn napközben is még az enyhe, de többfelé szeles, csapadékos időre van kilátás, északnyugat felől markáns hidegfront éri el térségünket, mely jelentős lehűlést hoz magával, így a hét közepére a sokéves átlag alá csökken a hőmérséklet, visszatérnek a hajnali fagyok, és akár havazhat is.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés