illusztráció illusztráció

Enyhül az idő, de szerdán helyenként egyhavi eső is eshet

Egyelőre búcsút inthetünk az igazi téli időnek, szerdán pedig kiadós eső áztathatja az ország egy részét.

Hétfőn általában felhős, szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap. Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell.

A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet,

emiatt aki teheti, ebben az időszakban az ónos esővel érintett tájakon inkább ne induljon útnak! A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, napközben pedig északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön pára, köd képződhet, mely helyenként napközben tartósabban is megmaradhat.

Kedden kezdetben többfelé kisüthet a nap, de keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak. Majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek a Dunántúl, valamint az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon délután, este egyre többfelé elered az eső. A nyugatias szél többfelé élénk, néhol erős lehet. Hajnalban már csak kevés helyen fagyhat. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul, a legalacsonyabb értékeket az Északi-középhegységben mérhetjük.

illusztráció
Egyre nagyobb falat "lenyelni" az esőt... | Fotó: Géczi Roland

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, a jelenlegi számítások szerint az ország déli tájain kiadós mennyiségű csapadék valószínű,

csütörtök délutánig helyenként akár 40-50 mm eső is eshet,

ami nagyjából a december havi átlagos csapadékmennyiségnek felel meg.

Ezen a napon nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban szinte mindenhol fagypont felett alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet, délután pedig 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet, majd délután az ország jelentős részén megszűnik a csapadék, helyenként a nap is kisüthet. A Dunántúlon és északkeleten feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Fazekas Zsuzsa (Felsőtárkány)

Szavazás

Milyen időjárást szeretsz télen?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés