Enyhülés kezdődik

| 2011. január 5. 14:00 | Frissítve:
Déli áramlással jóval enyhébb légtömegek fognak érkezni a Kárpát-medence fölé: ónos eső is hullhat.

Melegszik nyugaton (péntek 10:20): Már a délelőtti órákban is 10 fokig emelkedett a hőmérséklet a Zalaegerszeg-Nagykanizsa-Kaposvár háromszög térségében, míg az ország többi területén 0 és 3 °C közötti értékeket mérhetünk. Északkeleten továbbra is 0 °C van, Nyíregyháza környékén még mindig tart az ónos eső hullása. 

Ónos eső északkeleten (péntek 9:00): A várakozásoknak megfelelően az  éjszakai órákban még havazatt északkeleten, reggelre azonban ónos esőre váltott a csapadék, mely a talajra, tereptárgyakra, testekre érkezve azonnal megfagy, jégbevonatot képez, közlekedjünk nagyon óvatosan!

Elkezdődött (csütörtök 13:30): Az enyhébb légtömegek beáramlása a hőtérképen is remekül látszik, a Dél-Dunántúlon, Kaposvár térségében már csütörtökön délutánra is 4-6 fok közé emelkedtek a hőmérsékletek, de a nyugati határszélen is fagypont felettiek az értékek. 

Hamarosan vége lesz a fogcsikorgató hidegnek: péntekig ugyanis közel 15 fokot fog emelkedni a magasabb légrétegekben a levegő hőmérséklete: déli áramlással a mostaninál jóval enyhébb légtömegek fognak érkezni a Kárpát-medence fölé.

Pénteken az északkeleti megyék kivételével már fagypont fölé emelkedhetnek a hőmérsékletek, szombatra pedig a Dunántúl déli és középső területein, valamint helyenként a déli megyékben várhatóan az éjszakai fagyok is megszűnnek; a hétvégén napközben délnyugaton akár már a 10 °C-ot is "megütheti" a hőmérők higanyszála. Részletes előrejelzésünk >>

Ami a csapadékot illeti: csütörtökön továbbra is észak-északkeleten fordulhat elő hószállingózás, melyet a péntek közeledtével átmenetileg egyre többfelé válthat fel ónos eső. A hét utolsó munkanapján eleinte északkeleten-keleten hó, fagyott eső és ónos eső, míg a Dél-Dunántúlon és a Duna-Tisza közén először ónos eső, havas eső;  később eső formájában hullhat majd a csapadék  Péntek délután már inkább elszórtan számíthatunk esőre.. Hétvégére már jelentősen megenyhül az idő, így inkább már záporokra, esőre számíthatunk, erre leginkább a Duna vonalától keletre, valamint északon van esély. Legkésőbb északkeleten szakadozik fel majd a ködfelhőzet.   

Összességében tehát vasárnapig jelentősen megenyhül időjárásunk, az erősen felhős égből elszórtan számíthatunk kisebb záporokra, hétfőtől aztán fokozatosan hűvösebb légtömegek érkeznek térségünkbe. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |