Enyhülhet a szárazság

| 2014. június 22. 11:17 | Frissítve:
Kedden hullámzó hidegfront éri el hazánkat, az ország nagy részén hosszú idő után kiadós csapadék hullhat.

A következő napokban hosszú idő után végre felcsillan a remény, hogy az ország nagy részén kiadós csapadék hulljon, így enyhülhet a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet.

Kedden és szerdán egy lassú mozgású, hullámzó hidegfront határozza meg időjárásunkat, így búcsút inthetünk a több órás napsütésnek. Keddre virradóra délnyugat felől egyre többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. Mivel a fölénk áramló levegő nedvességtartalma meglehetősen nagy lesz, így több helyen akár felhőszakadás is kísérheti a gócokat. A jelenlegi számítások szerint egy második intenzívebb hullám szerdán napközben érheti el ismét délnyugat felől hazánkat, így főként a nap második felében hullhat akár nagyobb területen is kiadós csapadék. Előreláthatólag az ország nagy részén enyhülni fog a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet, főként a kukorica és napraforgó igényli sok helyen is a jelentősebb csapadékot.

A front érkezésével több helyen megélénkül a légmozgás, valamint a hőmérséklet is visszaesik. Kedden lesz előreláthatólag hűvösebb, aznap többfelé 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, majd szerdán az újabb csapadékmező érkezése előtt ismét 25 fok fölé melegedhet a levegő.

Csütörtökre ez a hullámzó frontrendszer várhatóan elhagyja hazánkat, szeles, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb időben lehet részünk, de ismét egyre nagyobb területen süt ki több órára a Nap.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |