Enyhülhet a szárazság

| 2014. június 22. 11:17 | Frissítve:
Kedden hullámzó hidegfront éri el hazánkat, az ország nagy részén hosszú idő után kiadós csapadék hullhat.

A következő napokban hosszú idő után végre felcsillan a remény, hogy az ország nagy részén kiadós csapadék hulljon, így enyhülhet a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet.

Kedden és szerdán egy lassú mozgású, hullámzó hidegfront határozza meg időjárásunkat, így búcsút inthetünk a több órás napsütésnek. Keddre virradóra délnyugat felől egyre többfelé kell számítanunk záporok, zivatarok kialakulására. Mivel a fölénk áramló levegő nedvességtartalma meglehetősen nagy lesz, így több helyen akár felhőszakadás is kísérheti a gócokat. A jelenlegi számítások szerint egy második intenzívebb hullám szerdán napközben érheti el ismét délnyugat felől hazánkat, így főként a nap második felében hullhat akár nagyobb területen is kiadós csapadék. Előreláthatólag az ország nagy részén enyhülni fog a hetek óta tartó szárazság, a mezőgazdaság is fellélegezhet, főként a kukorica és napraforgó igényli sok helyen is a jelentősebb csapadékot.

A front érkezésével több helyen megélénkül a légmozgás, valamint a hőmérséklet is visszaesik. Kedden lesz előreláthatólag hűvösebb, aznap többfelé 25 fok alatt maradhat a hőmérséklet, majd szerdán az újabb csapadékmező érkezése előtt ismét 25 fok fölé melegedhet a levegő.

Csütörtökre ez a hullámzó frontrendszer várhatóan elhagyja hazánkat, szeles, az átlagosnál néhány fokkal hűvösebb időben lehet részünk, de ismét egyre nagyobb területen süt ki több órára a Nap.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |