illusztráció illusztráció

Megérkezett a hidegfront

Szombat este megérkezett a Balatonra és Budapestre is a hidegfront, 126 km/h-s szelet mértek a bakonyi szupercellában. Vasárnap délután keleten jégeső hullott.

Jégeső keleten (vasárnap 18:30): A keleti országrész fölött több aktív cella is kialakult, melyeket több helyen, így például Karcagon, Tiszaszőlősön, valamint Nagymágocson is jégeső kísért.

Balra: Vamili nevű felhasználónk fényképe Apátfalváról, köszönjük!

Zivatarok több helyen (vasárnap 17:00): A Balatont követően ismét a fővárosban, illetve keleten tombolnak zivatarok.

Nem kizárt, hogy a Sound ismét elázik (vasárnap 01:32)

Radarhálózatunk újabb cellákat érzékel legnagyobb tavunk déli partján, amelyekben villámlik is, és a rendszer a fesztivál felé húzódik.

Budapesten a szupercella (vasárnap 01:22) Elérte a főváros határát, HD felbontású radarképünk továbbra is élőben követhető!

Már csak 40 kilométerre jár (vasárnap 1:04): Nemsokára a fővárosból is hallani lehet az első dörgéseket. Ugyanez a cella az OMSZ mérései szerint a Kab-hegyen korábban 126 km/h-s széllökést produkált.

Egyenesen Budapestnek tart (vasárnap 00:34): A nyugaton kialakult masszív zivatarzóna Budapest felé vette az irányt. Az Időkép radarja is élőben követhető!

Koránt sincs vége (szombat 23:14): Nyugat felől kiterjedt zivatarrendszer érkezik az országba, mely a Balaton felé halad.

Másodfokú riasztás (szombat 19:51): Váratlanul másodfokúra emelték a zivatarrisztást Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a szlovák határon szupercella ólálkodik.

Viharos szél (szombat 19:49): Keszthelyen 79 km/h-s, Budapesten 74 km/h-s volt az eddigi legerősebb széllökés.

Budapest (szombat 18:23): Megérkezett Budapestre is a front hideg szele. Jelenlegi sebességgel számolva estére már a Tiszántúlon lehet.

Balaton (szombat 17:53): Elérte a Balatont is a hűvös levegő, fél órán belül Budapesten is tempósan csökkenni kezd majd a hőmérséklet. Zivatar eddig csak elvétve alakult ki.

Már Győrnél jár (szombat 17:07): A front már a Győr-Szombathely vonalon jár. 6 óra körülre a Balatonra, fél 7 körül Budapestre érhet.

Tilos a fürdés (szombat 16:50): A Balatonra kiadták a másodfokú viharjelzést, tilos a fürés. Bobán elhelyezett másodperces szélmérőnk mindeközben 65 km/órás széllökést rögzített,

Előzmények: Az előrejelzéseknek megfelelően szombat délutánra igazi kánikula alakult ki, délkeleten 33-34 fokot mutatnak a hőmérők. A 25 fokos Balaton és a derült ég igazi strandidőt hozott. Sajnos a jó idő nem lesz tartós, este hidegfront érkezik hazánkba.

Jobbra: csimahima fotója, köszönjük.

A front nyomában helyenként 90 km/h fölé erősödhet a szél. A néhol előfordulhat heves zivatar, amit felhőszakadás kísérhet, ugyanakkor a front gyors mozgása miatt nem valószínű nagy mennyiségű csapadékből kialakuló villámárvíz.

Holnap északnyugaton mindössze 20, Budapesten 24, míg délkeleten 28-30 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés